Aeroportul International din Cluj-Napoca a inregistrat, in anul 2010, o crestere cu 23 la suta a numarului de pasageri, fata de anul 2009, depasindu-se pragul de un milion de persoane, potrivit Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Consiliul Judetean Cluj, in anul 2010 s-au inregistrat 1.028.907 de pasageri pe aeroport, fata de cei 834.400 de pasageri, cati au fost inregistrati in anul 2009.

"Anul 2010 a fost primul an din istoria aeroportului clujean cand s-a atins pragul de un milion de pasageri. Aeroportul International Cluj-Napoca a inregistrat in anul 2010 o crestere cu 23 la suta a numarului de pasageri, fata de anul 2009. Anul trecut au fost 1.028.907 de pasageri, fata de cei 834.400 de pasageri, cati au fost inregistrati in anul 2009", se arata in documentul citat.

Reprezentantii Aeroportului International din Cluj-Napoca continua negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar si pentru deschiderea de noi rute aeriene si cresterea numarului de frecvente de operare.

"Pentru 2011, se previzioneaza o crestere a frecventelor pentru zborurile externe si este anuntata deja introducerea unei noi destinatii pentru sezonul estival, spre Larnaca (Cipru), care urmeaza a fi operata din 4 iunie, cu o frecventa de doua zboruri/saptamana", se mai arata in comunicatul CJ Cluj.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a subliniat, in comunicat, ca investitiile programate a se derula in 2011, respectiv inceperea construirii noii piste de decolare-aterizare de 3.500 de metri, a unui parking auto supraetajat si a unui hotel "vor avea menirea de a sustine in continuare dezvoltarea aeroportului si cresterea traficului in conditiile in care provocarile pietei aviatice europene si internationale sunt din ce in ce mai mari".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri