Antreprenorii Bogdan Oros si Roman Foeckl vor deschide un birou in Marea Britanie, la doar doua luni de la lansarea OnyxBeacon, companie specializata pe servicii de mobile marketing bazate pe proximitate, care permit companiilor sa trimita mesaje targetate pe smartphone-urile clientilor in momentul in care acestia se afla in interiorul magazinelor.

Bogdan Oros, originar din Falticeni, spunec ca start-up-ul se bazeaza pe standardul Apple iBeacon, oferind dezvoltatorilor dar si operatorilor telecom interesati atat partea de hardware (un hard disk similar cu un puc de hochei) cat si software-ul necesar pentru targetare.

“Este un subiect extrem de fierbinte care intereseaza pe extrem de multi dezvoltatori de aplicatii si retaileri. Un exemplu: treci prin fata magazinului Zara si, daca ai instalata aplicatia respectivului lant de magazine si acesta a implementat solutia noastra, trimite automat un push notification catre respectiva persoana. Este un sistem de marketing nou si, dupa cum spuneam, de interes major”, spune tanarul sucevean, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Cluj in 2007.

Citeste intr-un articol amplu cati oameni va mai angaja start-up-ul, cati clienti are si la ce altceva poate fi folosita solutia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri