Cele mai tari evenimente de business din luna iunie, de la A la Z

Luna trecuta, vibratia a dominat piata de M&A, in special pe zona de tranzactii mici si mijlocii, dar si real-estate-ul cu un deal de ordinul sutelor de milioane. Iata care au fost, de la A la Z, cele mai tari evenimente din zona de business din luna iunie.

www.vrinceanu.ro

A este pentru Alliance-Royal. Grupul Alliance–Royal Computers a achizitionat Caro Group, importator si distribuitor de componente si echipamente IT. Valoarea tranzactiei a fost de aproape un milion de euro.

B este pentru BCR. Cea mai mare banca din Romania a ridicat luna trecuta dobanzile la depozite cu pana la 3,75 puncte procentuale.

C este pentru Colliers, care a lansat primul indice imobiliar din Romania, denumit indicele BREI (Bucharest Real Estate Index), care monitorizeaza evolutia preturilor apartamentelor din Bucuresti.

D este pentru DEGI. Fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia, a semnat un acord cu grupul de firme Avrig 35 pentru preluarea centrului comercial Iris din cartierul Titan din Capitala pentru 147 milioane euro.

E este pentru eRepublik, jocul online cu orientare politica lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, care isi va deschide anul viitor un centru de coordonare amplasat in Statele Unite, care se va alatura birourilor din Bucuresti si Madrid.

F este pentru Francisc Bodo, care a renuntat, incepand cu 1 iunie, la functia de director de investitii al companiei GED, administrator spaniol de fonduri, si a ales sa intre pe piata romaneasca a consultantei in afaceri.

G este pentru Generali PPF Holding cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI printr-un acord incheiat cu actualul actionar majoritar, fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia va controla 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI.

H este pentru Herculane Water. Fabrica de imbuteliat apa plata a societatii cu acelasi nume a fost preluata luna trecuta de producatorul de apa minerala Carpatina din Piatra-Neamt.

I este pentru Inbev, care ofera 46,3 mld. de dolari pentru preluarea rivalului Anheuser, producatorul marcii de bere Budweiser.

J nu se acorda in aceasta luna.

K este pentru KBC Securities, care si-a pastrat pozitia de lider in primele sase luni ale anului, in topul caselor de brokeraj intocmit pe baza tranzactiilor totale derulate pe Bursa.

L este pentru LinkedIn, siteul de socializare din domeniul business care a intrat in clubul portalurilor exclusive dupa ce a fost evaluat la un miliard de dolari.

M este pentru MoneyBox.ro, cel mai nou proiect de business lansat de InternetCorp, publisherul Wall-Street.

N este pentru Nicolaie Hoanta. Chiar daca nu este unul dintre cei mai renumiti bancheri romani, Nicolaie Hoanta conduce astazi banca cea mai cautata de numele grele din banking-ul european: Banca Comerciala Carpatica

O este penrtru Oresa Ventures. Fondul suedez de investitii a ajuns la un acord cu producatorul de materiale de constructii Somaco Bucuresti preluand sucursalele din Buzau, Roman si Adjud, pentru 32,5 milioane de euro.

P este pentru Patrick Gelin presedintele BRD-Groupe Societe Generale, a fost numit membru in Comitetul de Directie al bancii-mama. Alaturi de seful BRD au fost numiti inca trei noi membri in Comitetul de Directie.

R este pentru RAEF. Fondul de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAEF) a iesit din actionariatul Policolor Bucuresti, dupa ce a vandut, la Bursa, participatia pe care o mai detinea, reprezentand 33,23% din capitalul producatorului de lacuri si vopsele. Suma incasata de RAEF este de 6,5 ori mai mare fata de investitia din 1997, momentul in care fondul de investitii a intrat in actionariatul Policolor.

S este penru Signal Iduna, cel mai proaspat greenfield de pe piata locala de asigurari.

T este Tiriac Holdings, controlat de miliardarul Ion Tiriac, care ar putea ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 2,2 mld. euro.

U nu se acorda in aceasta luna.

V este penrtu Vegastel 2007 SRL din Botosani, dealer al Orange Romania, firma preluata luna trecuta de Vodafone Romania.

Z este pentru Zapp. Telemobil, operatorul de telefonie mobila Zapp, a confirmat luna trecuta contractarea unui credit in valoare de 220 milioane euro la China Development Bank.

Setari Cookie-uri