Vechea economie a murit! Sa desfacem sampania!

Dragi cititori, astazi ne-am relansat cu un nou slogan: “Wall-Street.ro, pentru noua economie”. Ce vom face la nivel de continut pentru a sustine relansarea si repozitionarea Wall-Street.ro, veti vedea de astazi pe parcursul urmatoarelor saptamani. Cu siguranta, va fi incitant. Ce am lucrat pana acum (un nou layout, un alt mod de organizare a articolelor), puteti analiza pe noul Wall-Street.ro.

Cand ati citit pentru prima oara Wall-Street.ro? Daca sunteti cititorii nostri inca din 2005-2006, probabil ca ati aflat aici detaliile procesului de privatizare a celei mai mari banci din Romania. Apoi, ati citit stiri si analize despre anii de boom economic daca ati intrat abia in 2007 in cea mai mare comunitate de afaceri din Romania – Wall-Street.ro. Dupa care a venit toamna anului 2008. Sigur va amintiti cum politicienii alungau criza din discursuri, in timp ce oamenii de business ne avertizau ca ce e mai rau abia urmeaza. Au urmat 2009, 2010 si anul care mai are putin si se incheie. Ani de crestere pentru Wall-Street.ro in care ne-ati cunoscut fie prin intermediul story-urilor exclusive (sa imi scuzati englezismul, dar in redactie ziua incepe cu intrebarea “ce story-uri faine scriem azi?”), fie prin proiecte speciale: conferinte, campanii editoriale, reviste si sectiuni noi.

In cautare de informatii economice relevante, cu o curiozitate puternica fata de povesti de business, ne-am intalnit cu siguranta in ultimii sase ani, adica in vechea economie. Nu va dezvalui ce inseamna in opinia noastra vechea economie, ci voi lansa o dezbatere despre ce anume caracterizeaza noua economie, noul slogan Wall-Street.ro.

Sa desfacem sampania! Va propun sa celebram finalul vechii economii si al sfarsitului referintelor din trecut ale businessului. Sa uitam de trecut, de cifrele raportate inainte de 2008 si sa ne concentram exclusiv asupra viitorului. Poate ar trebui sa vedem acest final precum sfarsitul istoriei imaginat de Francis Fukuyama, scenariu care legitima democratia liberala si piata libera, ca piloni ai reprezentarii politice. Sau poate nu. Un amic tocmai ce imi spunea ca noua economie nu poate fi altceva decat o forma de capitalism social. Dar nu vom analiza noua economie ca ideologie, ci ca o stare de spirit adaptata in functie de domeniile specializate despre care scriem: vom avea un nou mod de a face imobiliare, orientat catre piata, un nou model de banking, o alta atitudine fata de antreprenoriat, o abordare in IT&C bazata pe inovatie, un alt stil de a face afaceri in online. Despre toate aceste schimbari si tendinte veti citi in noul Wall-Street.ro.

Fireste, ma puteti intreba daca avem cu adevarat nevoie de o noua economie si, in situatia in care se impune acest lucru, daca exista un model care asteapta sa fie descoperit. Provocarile trebuie innoite permanent. Imi este greu sa cred ca economia si mediul de business nu se vor reinventa in anii care urmeaza, iar oamenii din business imi dau dreptate: noua economie de azi nu mai seamana cu cea din urma cu 5 ani, inseamna un comportament corect in afaceri si aduce oportunitati pentru antreprenori.

Majoritatea oamenilor de business saluta initiativa noastra, care vine la timp, tinand cont de evenimentele la care suntem martori pe plan mondial, dar, dragi cititori, cum arata viitorul economiei in perceptia voastra, cei care formati comunitatea de afaceri Wall-Street.ro?

Mergeti cu gandul peste cinci sau zece ani si intrebati-va cum vor fi organizate companiile viitorului sau care vor fi paradigmele si reperele economice? Ce principii noi si inovatoare vor caracteriza organizatiile din care faceti acum parte? Ce inseamna pentru voi noua economie?




Setari Cookie-uri