La multi ani, Wall-Street.ro! Sarbatorim 7 ani alaturi de voi, dragi cititori

Serbam 7 ani de viata in online-ul si business-ul romanesc! Wall-Street.ro a implinit 7 ani, vom marca acest lucru prin analize si interviuri aniversare, dar pana atunci va invit sa revedeti cateva momente cheie din istoria recenta.

Februarie 2004: Mark Zuckerberg lanseaza Facebook. Care este legatura dintre Facebook si zeci de mii romani veti afla aproape de finalul acestui articol.

2004 este anul in care trei tineri antreprenori pregateau lansarea unui proiect care urma sa devina cel mai citit site financiar din Romania.

Un an “nebun” pentru business-ul romanesc – 2005: Vodafone cumpara Connex , Dinu Patriciu este retinut in dosarul privatizarii Petromidia, apare leul nou (ce ciudat, inca mai avem in vocabular expresia „milioane de lei”), Zentiva preia Sicomed, Dacia lanseaza modelul Logan, iar finalul de an aduce certitudinea privatizarii BCR: austriecii de la Erste platesc 3,7 miliarde de euro pentru controlul celei mai mari banci romanesti.

2005 este anul in care trei antreprenori-capitalisti (adica cei care au capacitatea de anticipare a configuratiei pietei, a preferintelor consumatorilor) lanseaza site-ul de business Wall-Street.ro. Site-ul oferea atunci cea mai buna revista a presei economice din .ro, cu articole de business alese pe spranceana, prioritizate astfel incat cei care formau deja cea mai mare comunitate de afaceri din Romania sa citeasca dimineata, la prima ora, cele mai relevante articole. Media online era atunci la inceput, iar increderea in Internet se situa la cote joase.

2006: Jack Dorsey lanseaza proiectul Twitter, iar Google cumpara YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari. Pe plan local, Enel preia pachetul majoritar la Electrica Muntenia Sud , iar la Londra o companie romaneasca, A&D Pharma, se listeaza pe o bursa straina.

2006 este in anul in care antreprenorii si actionarii InternetCorp, publisherul Wall-Street.ro, decid sa investeasca mai mult in proiect, astfel incat echipa editoriala se mareste: continutul propriu devine obiectivul numarul unu al redactiei Wall-Street.ro, care lucra atunci intr-un apartament cu doua camere din centrul Bucurestiului.

2007, primul an de integrare in Uniunea Europeana, inseamna pentru istoria businessului romanesc inceputul pensiilor private, tranzactia prin care Dinu Patriciu vindea catre KazMunayGaz 75% din actiunile grupului Rompetrol, venirea Nokia la Jucu si a suedezilor de la IKEA la Baneasa, iesirea antreprenorilor romani peste granite (Mobexpert, in Bulgaria, Banca Transilvania, in Cipru). 2007 ramane in istoria .ro si anul primilor milionari din Internetul romanesc dupa ce site-urile eJobs si Bestjobs devenit tinta fondurilor de investitii.

Pentru Wall-Street.ro 2007 aduce primul proces amplu de extindere a echipei editoriale (dublare a numarului de jurnalisti), perioada care coincide cu lansarea multor sectiuni, suplimente si newslettere.

2008 ramane in istoria pietelor financiare prin falimentul Lehman Brothers, iar criza economica incepe sa fie constientizata in Romania, ce-i drept doar la nivelul mediului de afaceri, nu si de catre politicieni.

Pentru jurnalistii de la Wall-Street.ro 2008 inseamna nu doar cea mai mare provocare din cariera – sa scriem despre o mare recesiune economica, sa intervievam oamenii de afaceri intr-o perioada istorica, ci si depasirea a doua praguri importante: prima pozitie in topul celor mai citite publicatii online de business, iar apoi sarbatorirea primelor 1.000 de editii Wall-Street.ro

Romania ia in 2009 cel mai mare imprumut din istorie, companiile intra in insolventa (Flamingo, Pic sunt doar cateva exemple), iar pe piata de fuziuni si achizitii doar tranzactia Comote-Zapp iese in evidenta.

Wall-Street.ro evolueaza si in 2009, anul recesiunii, iar in luna mai face un pas important: prima conferinta dedicata comunitatii de business, organizata de o publicatie exclusiv online: M&A Outlook, 2009, un eveniment care este repetat anii urmatori. Practic, ia nastere o noua divizie a site-ului: Conferintele Wall-Street, proiecte cross-media, interactive si inovative, care isi propun sa puna fata in fata lideri ai mediului de business din Romania si strainatate cu un public activ si preocupat de tematicile abordate, selectionat dintre cititorii nostri.

2010 aduce austeritate pentru economiile din Europa, anul incepe cu o criza profunda in Grecia, iar evolutia evenimentelor de pe plan international afecteaza si economia romaneasca: Bursa trece prin cel mai greu an de la startul crizei, restantele la credite explodeaza si falimentele IMM-urilor sporesc in fiecare luna. 2010 inseamna, totusi, anul Facebook in online-ul romanesc: auzim tot mai mult expresia «daca nu esti pe Facebook, nu existi!».

Pentru Wall-Street.ro, site-ul pe care il cititi acum, 2010 nu inseamna doar mai multe articole scrise si conferinte organizate, ci si primele premii obtinute de catre jurnalistii nostri, lansarea multor rubrici si prima revista, o editie speciala, tiparita.

Cu siguranta, va amintiti reperele lui 2011, anul iesirii din recesiune, pentru mediul de afaceri, fie ca sunteti antreprenor, manager, freelancer, student, consultant ori analist. 2011 aduce o emisiune radio despre antreprenoriat, conferinte de afaceri, a doua revista, dar mai ales o mare relansare, cu un nou slogan: “Wall-Street.ro, pentru noua economie”. Consideram ca avem cu adevarat nevoie de o noua economie, iar situatia actuala impune acest lucru. Provocarile trebuie innoite permanent. Ne este greu sa credem ca economia si mediul de business nu se vor reinventa in anii care urmeaza, iar oamenii din business ne dau dreptate: noua economie de azi nu mai seamana cu cea din urma cu 7 ani, inseamna un comportament corect in afaceri si aduce oportunitati pentru antreprenori.

Cat despre 2012, obiectivele sunt indraznete, iar rezultatele motivante:

• primul loc in topul celor mai importante publicatii economice, cu o audienta de 786.825 clienti unici (decembrie 2011), conform datelor Studiului de Audienta si Trafic Internet realizat de catre BRAT
• 28.000 de fani pe Facebook
• 7 ani de existenta in media romaneasca
• o voce a antreprenorilor din Romania (mii de antreprenori citesc zilnic Wall-Street.ro)
• cea mai mare comunitate de afaceri din Romania (150.000 de abonati)

Toate aceste realizari de mai sus au fost posibile datorita unei triade formata din trei parti care formeaza un intreg rotund si frumos:

1. Cei trei antreprenori (Mihai Seceleanu, Liviu Dumitrascu si Dani Tatar) care lansau Wall-Street.ro in urma cu 7 ani.

2. Jurnalistii Wall-Street.ro care formeaza astazi cea mai dinamica si tanara redactie din Romania, colegii de la dezvoltare, design, vanzari si fostii colegi care au lucrat alaturi de noi.

3. Si, mai ales voi, cititorii Wall-Street.ro, care formati cea mai mare comunitate de afaceri din Romania, care ati crescut alaturi de noi in ultimii 7 ani de zile. Fie ca ati decis in acesti 7 ani sa treceti pe cont propriu, sa intrati in antreprenoriat, fie ca v-ati schimbat jobul dintr-o multinationala in alta, ori pur si simplu v-ati dezvoltat in cadrul unei organizatii private sau de stat, ati evoluat si ati fost alaturi de noi, motiv pentru care VA MULTUMIM!

La multi ani, Wall-Street.ro! La multi ani, presa online de business!







Setari Cookie-uri