2 / 10

Valentin Ionescu, BVB: Copilarie cu indieni, cowboy si inghetata Delta

Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, isi aminteste copilaria cu povestile despre razboaie si domnitori, spuse de bunicul sau, dar si cu experimentele fizice din bucatarie, finalizate cu cioburi sau un “mic scurtcircuit”.

Istoria este un subiect care l-a pasionat de mic si care inca il fascineaza.
“Bunicul meu a avut o contributie importanta in asta - obisnuia sa-mi spuna mereu povesti cu domnitori si razboaie, in vacantele la tara. De aici si colectia de indieni si cowboy , cu ajutorul carora faceam de cate ori aveam ocazia, strategii de lupta. Cred ca inca o mai am in podul casei”, povesteste Ionescu.

O alta faza a copilariei a fost dominata de pasiunea pentru fizica, concretizata in experimente cu resursele din bucatarie. In cele mai multe cazuri, acestea se soldau cu cioburi, pereti stropiti sau “un mic scurtcircuit”. Ionescu spune ca acea fascinatie pentru experimentele fizice i-au influentat viata in sensul ca a acumulat foarte multe cunostinte generale, ca sa poata intelege ulterior destul de multe lucruri.

Filmul preferat in copilarie era Huckleberry Finn. “Ca desene, ma uitam la ce se putea, mai ales ca nu erau multe variante atunci, dar daca prindeam ceva de Disney la televizor eram fericit”, a explicat directorul BVB.

Povestile copilariei au inceput cu Petre Ispirescu, urmat de "Cei trei muschetari" si mai toate cartile lui Alexandre Dumas.

“Tin minte ca era foarte greu sa poti cumpara o carte buna. La libraria Eminescu de langa Universitate erau cozi imense cand aduceau carti cunoscute”, isi aminteste Valentin Ionescu.

Amintirile dulci ale copilariei se leaga de inghetata Delta, “din vanilie cu invelis de ciocolata” sau celebrele vafe.

“De asemenea siropul natural cu sifon care se vindea la colt de strada era foarte bun. Cand intram intr-o cofetarie m -a uitam intodeauna dupa ecler, salamul de biscuiti sau charlota”, povesteste CEO-ul BVB.

Pe langa jocurile specific varstei, Ionescu obisnuia sa mearga la cluburile sportive si sa se inscribe la diferite discipline. “Bazele sportive pe vremea aceea erau bine puse la punct si era totul gratis. Am practicat mai multe sporturi, dar cel mai mult mi-au placut Canotajul si Artele Martiale (Judo si Aikido). De asemenea, obisnuiam sa inot de cate ori aveam ocazia”.

In adolescenta, formatia preferata era Depeche Mode, dar asculta si baladele rock cantata de Queen sau Metallica. “Intre timp muzica a mai evoluat, au aparut noi stiluri, dar ascult oricand cu placere muzica adolescentei”, explica Ionescu.

Printre actorii sai favorite se numara Marlon Brando, Robert de Niro sau Clint Eastwood. De asemenea, asculta cu placere muzica lui Ennio Morricone, care este pe banda sonora in filmele lui Eastwood.

Slide realizat de Diana Cioltei
.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri