1 / 6

Neculai Mihai, director general FAN Courier

Tendinte dupa primele 6 luni

Dupa primele 6 luni ne incadram in cresterea preconizata, cu o cota de piata constanta, de aproximativ 25%, numarul de expeditii depasind in primele 6 luni un total de peste 10 milioane. Persoanele juridice reprezinta in continuare un procent ridicat din totalul clientilor si genereaza o parte consistenta din cifra noastra de afaceri, insa numarul clientilor persoane fizice a crescut si el, datorita serviciilor noi dezvoltate pentru ei. Livrarea in 24h este cel mai utilizat serviciu FAN Courier. Printre multiplele beneficii se numara livrarea door-to-doorin peste 15.000 de localitati in 24h, livrarea fara extra costuri sambata, SMS Alert, si redirectionare gratuita in cadrul aceluiasi oras.

Estimari semestrul II

Intr-un scenariu optimist, afacerile FAN Courier pot inregistra in 2014 un avans de 10-15% fata de anul precedent, crestere care poate fluctua in functie de evolutia intregii economii, piata de curierat fiind strans legata de aceasta. Am invatat din anii precedenti ca toamna si iarna aduc un volum mai mare de expeditii, datorita sarbatorilor si evenimentelor speciale de tip Black Friday. In 2013 Black Friday a generat un volum dublu fata de 2012, si chiar a depasit volumul de Craciun.

Cifra de afaceri FAN Courier

Estimam o cifra de afaceri de aproximativ 70 mil euro, in crestere fata de anii anteriori.

Piata de curierat

Estimam ca valoarea totala a pietei de curierat va fi de aproximativ 270-280 mil euro in 2014. Piata online este in continua dezvoltare, fiind o industrie in care activeaza oameni increzatori ce isi prognozeaza cresteri mari ale business-ului, unii dintre ei de peste 50%. Estimam ca vor investi in proiectele noi, din zone de industrie neexplorate pana acum, proiecte implicit benefice pentru business-ul nostru. Pe de alta parte, piata de curierat s-a concentrat in ultimii 2 ani, prin diferitele achizitii sau fuziuni ce au avut loc.

Mediul de afaceri

Mediul de business resimte in continuare efectele crizei, jucatorii mici fiind primii afectati de un asemenea context. Credem ca o parte din ei vor disparea sau vor fi achizitionati de jucatori mai mari. Industria curieratului este un foarte bun barometru pentru economie. Observam o revigorare a pietei, in special a celei de retail.

Servicii noi FAN Courier

In primele 6 luni am inaugurat serviciul Check on Delivery, disponibil atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice. Serviciul ofera destinatarului posibilitatea de a verifica la destinatie daca produsele comandate sunt intocmai cu ceea ce a comandat, fara a verifica tehnic (testa/proba) produsele, si doar daca expeditorul a bifat acesta optiune. Un alt serviciu lansat de FAN Courier anul acesta este ePOD, serviciu care ofera expeditorului posibilitatea de a vizualiza in mod gratuit scanarea AWBului confirmat, ce contine datele de identificare ale persoanei ce a receptionat expeditia, printr-un link pus la dispozitie prin email. Tot anul acesta am deschis o linie directa Romania-Germania pentru expeditii internationale rutiere. In fiecare zi din saptamana (de luni pana vineri) din Oradea pleaca o masina dedicata, ceea ce ne ofera posibilitatea de a livra in 48 h in Germania, Olanda, Belgia si Austria.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri