Argeș Mall, un proiect de peste 100 de milioane de euro al celor de la Prime Kapital, se va deschide publicului pe data de 25 aprilie. wall-street.ro a vizitat cel mai mare centru comercial din județ pentru a vă arăta ce magazine se deschid deja pe cele două niveluri, dar și zona de food court ce acoperă o suprafață de peste 3.500 mp.

În România există, la ora actuală, mai bine de 135 de mall-uri și parcuri de retail, iar în județul Argeș se va deschide unul dintre cele mai mari. Prime Kapital a folosit spațiul acoperit în trecut de niște construcții industriale pentru Argeș Mall, care are o suprafață de 77.000 mp dintre care suprafața comercială închiriabilă este de 55.000 mp. Mall-ul se află pe strada Târgul din Vale, nu departe de Gara Pitești.

La data anunțului inițial, în toamna lui 2020, bugetul alocat de Prime Kapital, care colabora la acel moment cu MAS REI, se apropia de 93 de milioane de euro. Între timp suma cheltuită s-a mărit în contextul în care opt milioane de euro s-au investit doar în infrastructură, adică o pasarelă pentru pietoni și mașini lungă de 450 de metri care conectează centrul comercial de cartierul Tudor Vladimirescu. Suprafața totală, inclusiv zona de parcare, este de 13 hectare. Lucrările au demarat efectiv în octombrie 2022.

Mall-ul dispune de o parcare de 2.000 de locuri, iar în interior clienții vor găsi, pe lângă magazine și restaurante, și un hypermarket Carrefour cu o suprafață de aproximativ 10.000 mp (al 57-lea din rețea). Sala de sport din incinta Argeș Mall are și ea 1.000 mp, iar un loc de joacă dedicat se întinde pe 600 mp. Zona de luat masa care se aseamănă cu o grădină interioară are 900 de locuri înăuntru, respectiv peste 250 de locuri cu panoramă către Lacul Prundu.

Ce magazine și restaurante s-au deschis deja în Argeș Mall

Zona de food-court și entertainment, situată la etajul centrului comercial, găzduiește operatori noi pentru județul Argeș precum: Burger King, Cartofisserie, Chopstix, Fryday, Juba Café, Popeyes, Puii Mei, Sheriff Real Food, dar și o selecție de nume cunoscute deja publicului local: Dolcesco, Inmedio, Jerry’s Pizza, KFC, Mayore, McDonald’s, Mesopotamia, Pizza Bonita, Pizzeria Sapori, restaurantul Grota Rece, Spartan, Starbucks, Uncle John, precum și Elite Slots Casino.

De asemenea, multe dintre magazinele din mall sunt în premieră în județ: Peek & Cloppenburg, Douglas, JD Sports, Mango, Maxipet, Mohito, Smyk All for Kids, TEDi, Terranova, AC&Co, Bookcity, Buzz, DAAR, English Home, Fressnapf, Hermosa, Hiperfarmacia Dr Max, Il Passo.

Pe lângă acestea, nu vor lipsi nici brand-urile ce se găsesc și în alte centre comerciale din România precum Zara, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, Reserved, House, Cropp, Sinsay, Altex, B&B Collection, Cărtureşti, C&A, CCC, Cocodrillo, Colin’s, Deichmann, DM, Esenţa Plant, Flanco, Gerovital, Gryxx, Help Net, Hervis, Inmedio, Intersport, Kultho, KVL, LC Waikiki, Lensa, Marelbo, Meli Melo deco, Mizar, Motivi, New Yorker, Nissa, Noriel, Office Shoes, Optiblu, Pepco, Sephora, Splend’or, Sport Vision, Sportissimo, Teilor, Tezyo, Tom Tailor și Xpress.

Toate acestea sunt deschise încă de la inaugurare.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar, activ în Europa Centrală și de Est. Fondatorii companiei activează în piața imobiliară din România și din regiune de mai bine de un deceniu. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală, având o echipă de peste 300 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

Sursa foto: Andrei Stan, Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri