2 / 5

Ambient, inca 10 locatii pana in 2010

Retailerul sibian are planuri mari pentru 2008: trei hipermarket-uri, din care doua locatii deja anuntate, la Ramnicu Valcea si Miercurea Ciuc. “Investitia va fi in jur de 15 -25 milioane euro. Intentia noastra este ca, pana la finalul anului 2010, brandul Ambient sa fie prezent si in alte 10 orase”, a declarat, pentru Wall-Street, Dana Modrescu, Brand Manager Ambient.

Compania va aloca un total de 35-40 milioane de euro pentru inaugurarea a trei centre comerciale, restul urmand sa fie utilizat pentru achizitionarea unor terenuri in cateva locatii din tara.

In prezent, Ambient are o retea de 14 centre comerciale, 17 magazine si doua depozite logistice in 21 de orase din tara. “In acest moment, Ambient nu are in vedere investitii externe. Ca principiu, nu excludem aceasta posibilitate pe termen mediu”, sustine Modrescu.

La sfarsitul anului trecut, Ambient a raportat o cifra de afaceri de 240 milioane de euro si o rata a profitului de 4,6%, estimand o crestere de 35-40% a veniturilor pentru 2008, pe fondul dinamicii pietei.

“Estimam o crestere de aproximativ 18-20 % (n.r- a pietei de bricolaj) bazata pe trendul ascendent pe care il cunoaste piata de profil in ultimii ani. Anul trecut, cimentul, caramida si gips-cartonul au inregistrat cele mai mari cresteri, de 30%, urmate de materialele de finisaje (gresie, faianta, vopsele)”, explica reprezentantul retailer-ului Ambient.

Infiintat in 1993, grupul Ambient, detinut de omul de afaceri Ioan Ciolan, este o companie cu capital integral romanesc si peste 2.600 de angajati in 12 departamente comerciale, printre care materiale de constructii si structuri, materiale izolante, vopsele, adezivi si termosistem, instalatii sanitare/termice, scule si utilaje pentru constructii, dar si electrocasnice.

In opinia reprezentantilor Ambient, piata de bricolaj din Romania este intr-o evidenta dezvoltare, punindu-se accentul pe acoperirea celor mai importante piete, majoritatea retailerilor afirmandu-se puternic pe segmentul de client ocazional. “Reteaua Ambient acopera si segmentul de clienti contractuali (firme de executie) si cel de recomercializare”, incheie Modrescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri