2 / 26

Asiban-Groupama – Cea mai mare tranzactie din primul semestru

Primele sase luni au adus cea mai mare tranzactie din istoria pietei asigurarilor din Romania, care a fost si cel mai mare deal din acest an: preluarea Asiban de catre francezii de la Groupama, pentru 350 milioane de euro.

Astfel, grupul francez de asigurari Groupama a platit actionarilor BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca.

Dupa ce a cumparat BT Asigurari cu 100 milioane euro la sfarsitul anului trecut, Groupama a acceptat sa preia si divizia OTP Garancia Insurer de la banca OTP, una dintre cele mai importante companii de asigurari din Ungaria. In tranzactie au fost incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Asiban, al treilea asigurator de pe piata romaneasca, ajunsese pe buzele multor grupuri financiare importante, ca AXA (Franta), Eureko (Olanda), Fondiaria (Italia), Aegon (Olanda), sau Generali (Italia), insa marii castigatori au fost francezii de la Groupama.

Achizitia Asiban de catre grupul francez Groupama este cea mai spectaculoasa tranzactie realizata in istoria pietei asigurarilor din Romania, iar consultantul francezilor, Raiffeisen Investment, a avut un rol decisiv in realizarea dealului.

Groupama se gandeste sa-si dirijeze afacerile din Romania in mod unitar, insa forma nu a fost inca stabilita si nici daca firmele controlate de asiguratorul francez vor fuziona, a declarat Jean-Francois Lemoux (foto), international general manager Groupama.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri