7 / 24

Locul 4: Advent - LaborMed

A patra mare tranzactie din primul semestru si cea mai mare care a implicat si un fond de private equity a fost incheiata de fondul american de private equity Advent, care a preluat, prin intermediul firmei Eurogenerics, producatorul roman de medicamente LaborMed. Advent, un specialist al tranzactiilor in piata pharma, a platit pentru LaborMed 123 milioane de euro.

Emma Popa-Radu (foto), in varsta de 34 de ani, conduce biroul local al fondului american de investitii Advent International, locul 13 in topul celor mai mari fonduri de private equity.

Producatorul si distribuitorul de generice Labormed isi propune ca in urmatorii 3-4 ani sa-si cvadrupleze cifra de afaceri, pana la 100 de milioane de euro, si sa-si extinda afacerile prin achizitii, atat pe plan local, cat si regional.

LaborMed Pharma a fost infiintata in 1991 de un grup de medici si farmacisti romani. Grupul include producatorul de medicamente LaborMed Pharma SA si reteaua de distributie LaborMed Pharma Trading SRL.

In 2007, compania a inregistrat vanzari brute de 28 milioane de euro, sustinute de nou-deschisa fabrica, care numara circa 500 angajati si produce 80 de linii de produse.
Fondata in 1984, Advent International este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume, cu 12 miliarde de dolari capital cumulat si prezenta in 13 tari din Europa, America de Nord, America Latina si Asia.

Advent International a intrat in Romania in 1997, investitiile sale incluzand, de-a lungul timpului, companii ca Dufa, Terapia, Brewery Holdings, Euromedia, Mobifon si Ceramica Iasi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri