3 / 4

Strategie de management al crizei

Delaco a realizat inca de anul trecut o strategie de management al crizei pentru evolutia afacerilor, luand in calcul doua scenarii-optimist si pesimist.

”Anul acesta nu avem o politica defensiva, ci ne gandim la cresterea si consolidarea business-ului. In plus, noi nu vedem criza numai din perspectiva riscurilor pe care le presupune, ci si din cea a oportunitatilor de crestere. Multe companii isi reduc bugetele de marketing si/sau reduc numarul de angajati. Delaco nu se inscrie in acest trend”, spune Tudor Comaniciu.

Potrivit acestuia, compania vizeaza pentru acest an ”motivarea angajatilor care fac deja parte din echipa Delaco, pentru a mentine echilibrul necesar in perioada de criza”.

”Delaco planuieste chiar sa isi extinda echipa, tinand cont de oportunitatile care se pot ivi in aceasta perioada datorita afluxului de persoane ramase fara un loc de munca”, adauga Comaniciu.

Compania Delaco are in prezent 356 de angajati, dintre care 50% reprezinta forta de vanzari.

In prezent, actionarii Delaco sunt Tudor Comaniciu cu 56,17%, fratele sau, Dragos Comaniciu cu 28% si inca doi actionari, Victor Vartolomei (14, 08%) si Romulus Dumitru (1,75%).

”Delaco a inceput in anul 1996 ca o afacere a familiei Comaniciu, care este si actionarul majoritar. Mai mult decat atat, planul de afacere l-a constituit chiar lucrarea de licenta a lui Tudor Comaniciu. Numele companiei este o prescurtare a sintagmei «de la Comaniciu»”, spune Tudor Comaniciu.

Compania Delaco a fost la inceput specializata in productia de lactate proaspete. Incepand cu anul 2000, Delaco s-a concentrat pe distributia de branzeturi si alte produse lactate provenite din Germania, Austria, Franta si Olanda.

Compania a dat in folosinta la inceputul anului 2008 un depozit in localitatea Codlea, judetul Brasov, a carui valoare estimata se ridica la doua milioane de euro. De asemenea, Delaco a lansat anul trecut propria gama de branza topita si a desfasurat o campanie de promovare a cascavalului Delaco.

Delaco este distribuitor unic in Romania pentru marcile Zott, Bergader, Joya si asigura logistica pentru Reinert.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri