1 / 5

Sub lupa Concurentei

Astfel, in urma unei investigatii care a demarat in luna aprilie a anului trecut, Concurenta a constatat ca intre mai multe scoli auto a existat o intelegere anticoncurentiala, conform careia acestea au majorat tariful serviciilor de scolarizare auto, categoria B, in municipiul Bucuresti, incepand cu data de 1 februarie 2008 si au fixat un tarif minim de 800 de lei.

"Intelegerile de acest tip reprezinta unele dintre cele mai grave restrictionari ale concurentei, avand ca efect cresterea preturilor sau tarifelor si reducerea posibilitatii de alegere a produselor sau serviciilor de catre consumatori", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de NewsIn.

De asemenea, potrivit reprezentantilor CC, inainte de aceasta majorare concertata pretul mediu era de 500 lei, ajungand sa creasca in mai putin de o saptamana pana la 800 de lei.

"Cei 32 de agenti economici s-au intalnit in 31 ianuarie 2008 si au ajuns la o intelegere, astfel incat 25 dintre ei au majorat tariful incepand cu data de 1 februarie, iar ceilalti au urmat in zilele urmatoare, respectiv 2, 4, 6 februarie", a afirmat inspectorul in acest caz din cadrul Consiliului Concurentei, Maria Nistor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri