2 / 7

Mostenirea tranzactiei cu Ozone

Ca parte a contractului de achizitie a portofoliului Ozone, tranzactie cifrata la circa 25 de milioane de euro, a fost si incheierea unui parteneriat cu grupul farmaceutic A&D Pharma pentru servicii de marketing & sales in tarile unde Ozone are subisidiari. Alegerea acestui parteneriat nu este intamplatoare, si asta pentru ca A&D Pharma este o companie apropiata Ozone, ambele fiind fondate de aceeasi oameni de afaceri francezi de origine libaneza: Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud.

“Filialele Ozone, care vor trece sub umbrela A&D Pharma, vor importa produsele noastre si le vor vinde mai departe catre marii distribuitori”, spune Stead, care crede ca parteneriatul cu A&D Pharma ofera un suport reciproc celor doua companii.

Detaliile parteneriatului nu au fost facute inca publice, Robert Popescu, CEO-ul A&D Pharma, declarand pentru Wall-Street ca nu poate confirma incheierea vreunui parteneriat cu LaborMed. “Tot ce pot sa va spun este ca in momentul de fata filialele Ozone sunt independente si ca nu au fost preluate de A&D Pharma”, a comentat Popescu, adaugand ca, din moment ce este vorba despre o companie listata, orice schimbare in acest sens va fi comunicata. A&D Pharma este singura companie romaneasca listata la Bursa de la Londra, actiunile sale fiind tranzactionate sub forma de GDR-uri (titluri care au la baza actiuni ale companiei) din octombrie 2006.

Ipoteza intrarii filialelor Ozone sub aripa A&D Pharma a fost pentru prima data lansata chiar de Dimitris Sophocleous, CFO-ul A&D Pharma, la inceputul anului, in cadrul unei conferinte de presa in care au fost anuntate rezultatele pe 2008. “Acum analizam cifrele si, daca vom ajunge la concluzia ca integrarea are sens, vom face o oferta”, afirma atunci Sophocleous. “Este o posibilitate care ramane valabila”, a subliniat CEO-ul holdingului olandez in incheierea discutiei telefonice cu reporterul Wall-Street.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri