1 / 4

Bugetul pe 2010 depinde de rezultatul alegerilor prezidentiale

Desi guvernul demis poate trimite proiectul de buget pe 2010 in Parlament pentru a putea fi analizat, economistii raman pesimisti si considera ca sansele ca acesta sa fie aprobat pana la finele anului sunt foarte mici si scad pe zi ce trece. Mai mult, aprobarea bugetului pe 2010 este strans legata de rezultatul final al alegerilor prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a promulgat actul normativ care completeaza legea privind organizarea si functionarea guvernului Romania. Proiectul de lege modifica articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiecte de buget de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat.

"Cred ca dupa ce au daramat un guvern, le-am propus un al doilea guvern, l-au daramat si pe acela, Guvernul Croitoru, le-am propus un al treilea guvern, au plecat in vacanta, cred ca nu putem rezolva problemele guvernarii reinvestind un guvern caruia i-am dat vot de neincredere in Parlament printr-o lege artificiala. Ganditi-va ce inseamna bugetul de stat, reflecta programul politic al Guvernului, cum poti sa pui un guvern pe care l-ai daramat sa faca bugetul de stat. Acesta e un guvern care a luat votul de neincredere al Parlamentului, pe ce program face bugetul de stat, este o absurditate!", a explicat Traian Basescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri