Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 al Autostrăzii A0 Sud a ajuns la 63%, iar antreprenorul a dat asigurări că va finaliza construcţia pe cei 17,96 kilometri în cursul acestui an, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

"Constructorul grec (Aktor SA) continuă montarea grinzilor pe pasajul de pe A0 Sud, care supratraversează A1 (Autostrada Bucureşti - Piteşti). În această fază sunt montate tablierele metalice ale părţii centrale a pasajului construit pe lotul 3 (Bragadiru - Joiţa) al semi-inelului sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Pe secţiunile din capetele acestui pasaj grinzile au fost deja montate în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 a ajuns la 63%, iar antreprenorul a dat asigurări că va finaliza construcţia pe cei 17,96 km anul acesta (2024)", a notat Pistol, pe pagina sa de Facebook.

CNAIR a anunţat că traficul rutier pe A1 Bucureşti - Piteşti va fi deviat temporar, începând de joi seara, pe aproximativ 1,5 kilometri, pentru montarea grinzilor la pasajul care traversează autostrada la km 18.

"Începând de joi, 11.04.2024, ora 20:00, până în data de 26.04.2024, circulaţia rutieră va fi deviată pe variantele de serviciu construite în proximitatea autostrăzii A1, Bucureşti - Piteşti, între km 18+185 şi km 18+615, pentru montarea tablierelor centrale ale pasajului de pe A0, lotul 3, care supratraversează A1 la km 18+400. Menţionăm că în zona unde circulaţia este deviată, viteza de deplasare este restricţionată la 40 km/h, se arată de asemenea și într-un comunicat remis Agerpres".

Variantele de serviciu vor avea câte două benzi de deplasare fiecare, atât pentru Calea 1, Bucureşti - Piteşti, cât şi pentru Calea 2, Piteşti - Bucureşti, cu o lăţime minimă de 3,5 metri. Benzile de circulaţie ale variantelor de serviciu vor fi delimitate prin marcaj temporar linie continuă de culoare galbenă, iar pe zona marginală, pe toată lungimea variantelor, vor fi amplasate balize direcţionale, montate din 5 în 5 m şi completate cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă.

Pe partea marginală a variantelor de serviciu, din proximitatea zonei unde se execută lucrările la pasajul care supratraversează autostrada A1, se vor monta parapete de protecţie metalic sau prefabricat din beton, tip New Jersey, în vederea asigurării condiţiilor de securitate atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în şantier.

Sursa foto: YouTube / Infrastructura Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri