1 / 5

Cota unica si TVA vor fi pastrate

Premierul desemnat Emil Boc a anuntat lista ministrilor desemnati, precizand ca viitorul Cabinet va avea 15 portofolii plus premier si vicepremier, cu patru ministere mai putin decat guvernul PSD-PDL.

Noul program de guvernare prevede adoptarea bugetului de stat pe 2010 in prima jumatate a lunii ianuarie, intr-o sesiune parlamentara extraordinara, mentinerea cotei unice si TVA, dar si adoptarea legii minoritatilor. Vezi cum arata Guvernul propus de Emil Boc

Programul de guvernare include "continuarea procesului de modernizare a statului si punerea in aplicare a rezultatelor referendumului din noiembrie 2009, restructutarea aparatului administratiei publice pe principii de eficienta si performanta, elaborarea unui set de masuri pentru relansarea economiei si consolidarea cresterii economice".

Boc a adaugat ca Guvernul are intentia de a mentine pe intreaga perioada de guvernare cota unica de 16% si TVA de 19%, de a respecta angajamentele internationale cu FMI, CE si Banca Mondiala, dar si "adoptarea de urgenta, in prima jumatate a lunii ianuarie, in sesiune extraordinara a Parlamentului, a bugetului de stat". Bugetul de stat porneste de la indicatori de 1,3% crestere economica si 5,9% deficit bugetar, a mai spus Boc.

El a adaugat faptul ca unul din obiectivele programului de guvernare are in vedere reevaluarea proiectului Rosia Montana, a carui aprobare "depinde de expertizele ce vor fi efectuate".

Avertizand ca anul 2010 va fi "inca un an dificil, cel putin in primele 6 luni", Emil Boc si-a pastrat optimistmul: "odata cu sfarsitul lui 2010, putem vorbi de crestere economica consistenta".

“Vestea buna, daca poate fi una pentru 2010, este aceea ca nu vom avea scadere economica precum in 2009, de -7%, -7% si ceva, ci vom avea o usoara crestere economica. Iar daca vom face ceea ce trebuie, vom avea sansele ca in anii urmatori Romania sa poata deveni o tara care sa poata aduce romanilor prosperitatea pe care cu totii o asteapta. Deci, strangem un pic din dinti la inceputul lui 2010, in partea a doua speram sa fie un pic mai bine, pentru ca motoarele economiei sa fie cu adevarat repornite si sa asiguram succesul economic”, a adaugat Emil Boc.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri