1 / 6

Despre zona euro

"Atat timp cat Germania va alege sa ramana in zona Euro, va avea parte de provocari continue, printre care: ani de conflicte privind bailout-urile altor state europene, restructurarea datoriilor, reforme structurale si ajustari nepopulare continue, datorate diferentelor de competitivitate intre statele membre UE".

"Daca Germania paraseste zona Euro, va fi un divort dureros, pentru ca se vor intoarce la o marca germana (DM) in apreciere, ceea ce le va subtia profiturile. Totusi, pot exista si efecte favorabile: 1). ar creste productivitatea si veniturile reale ale consumatorilor; 2). in loc sa imprumute surplusurile economiilor proprii catre alte natiuni risipitoare, germanii ar putea sa se bucure de standard de viata mai ridicat, la ei acasa; 3). parasirea zonei Euro de catre Germania, ar genera ajustari rapide in competitivitate, intre membrii ramasi in zona Euro, care altfel, s-ar produce la un ritm extrem de lent".

"Acumularea pretentiilor Germaniei in cadrul Eurozone, nu este un pericol in sine. Pericolul vine din faptul ca strategia de plafonare a salariilor reale in Germania si crestere a surplusului de cont curent, este un drum fara iesire, costisitor. Ar putea foarte bine distruge economia Germaniei. Forteaza Germania sa-si transfere resursele catre “Clientii” sai, intr-un mod costisitor sau altul".

De ce nu a intrat inca in colaps valuta europeana?

"Dati-i timp. Se va intampla. Problemele Europei nu au fost rezolvate. In cel mai bun caz, putem spune ca au fost taraganate. Intre timp, datoria Greciei se inrautateste si mai mult, ca si somajul, care a atins o cifra record de 25.1%. Datoria Spaniei este deasemenea in crestere rapida, ca si somajul. Catalunia, cea mai bogata regiune a Spaniei, se indreapta catre secesiune. Datoria Italiei ne arata semne de inrautatire a economei sale, care incetineste si mai mult. La fel in cazul Frantei si chiar al Germaniei".

"Chiar daca EUR a crescut recent, pe baza stirilor ca BCE se va angaja in cumparare de bonduri, in tiparire de bani si in bailout-urile statelor Europene falimentare, rally-ul in EUR nu a reusit sa depaseasca maximele sale recente, inclusiv maximele inceputului de an si deasemenea, nici cele de anul trecut. Aceasta nu reprezinta o surpriza, luand in calcul faptul ca BCE va tipari de acum incolo si mai multi bani. In cele din urma, aceste actiuni vor slabi EUR. Evolutia EUR arata o scadere treptata a nivelurilor de suport, inspre zona 1.1844"

Opiniile au fost exprimate in conferinta de trading si investitii cu Master Traderul Joe Ross si preluate de pe site-ul Trading Educators Romania

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri