5 / 7

Vor crea un fond de private equity

In al doilea rand, tranzactia anului in zona de M&A are o ampla dimensiune de "asset management" in sensul acordului la care cele doua parti au ajuns de a porni impreuna un fond de investitii de citeva zeci de milioane de euro, dedicat Europei de Sud Est. Acesta nu va fi un “job” nou pentru cei patru parteneri ai Capital Partners. Casa de investitii si-a dezvoltat de anul trecut un departament specializat in „principal investments“, adica de investitii proprii. Mai precis, partenerii companiei isi investesc banii in pachete din diverse companii, avand un comportament de fond de investitii.

Acest domeniu de activitate a decolat spectaculos ajungind deja la sfirsitul anului sa reprezinte una dintre liniile principale de activitate a companiei, coordonata direct de unul dintre parteneri, Victor Capitanu. Este vorba aici de un grup de companii in care cei de la Capital Partners sunt investitori (domeniul financiar-bancar: Rapid Finance si Total Advisor, telecom: New Com Telecomunicatii si dezvoltarea parcarilor auto: Parking Experts) si de un portofoliu imobiliar atractiv, in Romania si in Bulgaria (proiectul rezidential Sunny Dream din Balcic

In al treilea rand, ca parte a acordului cei de la Capital Partners vor prelua si responsabilitati legate de operatiunile grupului Piraeus pe pietele de capital din regiune. Care sunt motivatiile pentru care grecii au ales o companie romaneasca ca centru regional pentru operatiunile pe burse? Poate ca raspunsul il gasim in cea mai recenta analiza a Erste Bank, conform careia Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea sa ajunga in 2009 cea mai atractiva piata din Europa Centrala si de Est (ECE), daca statul va respecta programul anuntat pentru listarea Fondului Proprietatea si a unor companii din sectorul utilitatilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri