2 / 3

Perspectiva Fitch pentru Banca Romaneasca este negativa

Perspectiva ratingului creditelor pe termen lung ale Bancii Romanesti este negativa, dar calificativul dat de agentia de evaluare Fitch a fost mentinut la ‘BBB’.

Fitch considera ca Banca Romaneasca este, in continuare, expusa la riscurile creditelor in valuta acordate fara garantii, imprumuturi a caror evolutie ar putea conduce la o majorare a creditelor neperformante.

Calificativul creditelor pe termen scurt a fost mentinuat la ‘F3’, iar Fitch a mai pastrat si ratingul individual al Bancii Romanesti la nivelul ‘D’. Banca Romaneasca mai are din partea Fitch si un rating de sustinere 2.

Astfel, ratingul de sustinere arata potentialul ridicat al Bancii Romanesti de a beneficia de sprijin din partea bancii mama, National Bank of Greece, in timp ce ratingul individual reflecta dimensiunea redusa a institutiei si profitabilitatea slaba.

Grupul financiar elen National Bank of Greece detine, in prezent, pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, controland peste 89% din capitalul social al bancii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri