4 / 5

Cum arata certurile politice din Romania in viziunea Moody's

Agitatia politica este un lucru firesc in Romania! Aceasta este opinia institutiei de evaluare financiara Moody's, singura agentie de rating care inca mai mentine un calificativ de "investment grade" pentru tara noastra.

"Zgomotul politic este aproape constant in Romania, dar acest factor a fost deja luat in calcul in momentul in care am analizat ratingul guvernului roman", a declarat pentru Wall Street Kenneth Orchard, analist in cadrul agentiei de rating Moody's.

Analistul Moody’s pentru Europa de Est sustine ca "aceste probleme politice inhiba procesul reformelor fiscale si structurale ale Romaniei, dar, dupa cum s-a vazut in ultimii 10 ani, conexiunea dintre politica si economie este foarte slaba". Totusi, spre fericirea romanilor, dezvoltarea economica este conditionata de numerosi factori, iar stabilitatea politica are o contributie foarte mica in acest proces, a adaugat Kenneth Orchard.

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat, in martie, ratingurile Romaniei, cu perspectiva stabila, argumentandu-si decizia de mentinere a calificativului in categoria "investment grade" prin datoria publica moderata si intarirea institutiilor dupa intrarea tarii in Uniunea Europeana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri