2 / 4

BCR a dat mai multe credite si are depozite mai mari

Desi nu s-au dat prea multe credite in Romania in 2009, BCR si BRD au reusit sa isi majoreze usor portofoliile de imprumuturi.

Portofoliul de credite acordate de BCR clientilor a crescut cu doar 3,3%, in 2009, la 46,53 miliarde lei, banca mentinand o structura echilibrata pe segmente de clienti si industrii.

Insa, creditele neperformante reprezentau, la finalul lui 2009, 13,1% din totalul portofoliului de credite pe care BCR il gestioneaza. Potrivit bancherilor de la BCR, in 2009, creditele neperformante au crescut in special pe segmentul creditelor de retail.

Depozitele atrase de BCR de la clienti
au crescut in 2009 cu 7,4%, pana la valoarea de 35,83 miliarde lei, pe fondul unei cresteri sporite a depozitelor corporate.

In conditiile unei cereri care a scazut puternic, totalul creditelor acordate de BRD era la sfarsitul anului 2009 de peste 34,9 miliarde lei, imprumuturile pentru persoane fizice reprezentand 48% din total, iar cele acordate companiilor avand o pondere de 52%.

Pierderile finale inregistrate de BRD creditelor neperformante cu ipoteca reprezinta doar 5% din valoarea portofoliului de imprumuturi cu probleme, in contextul in care banca recupereaza 95% din valoarea acestora.

In ceea ce priveste depozitele clientelei BRD, acestea depaseau 29,2 miliarde lei, marcand o crestere de 2% fata de finalul anului precedent.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri