2 / 5

Creste ponderea intermedierii in totalul pietei de asigurari in 2010?

In ceea ce priveste cresterea ponderii intermedierii in totalul pietei de asigurari parerile sunt impartite, dupa ce, in 2009, brokerii au intermediat 36% din valoarea totala a subscrierilor din piata, cu 4% mai mult decat in 2008, potrivit datelor UNSICAR.

Presedintele CSA, Angela Toncescu (foto), crede ca, in 2010, industria brokerajului va intermedia peste 40% din totalul pietei autohtone de asigurari.

"In 2010 cred ca ponderea primelor intermediate va depasi 40%, pe masura ce rolul brokerilor va deveni tot mai important. In statele dezvoltate, gradul de intermediere prin brokeri este mult mai ridicat, iar in unele dintre acestea brokerii reprezinta chiar principalul canal de vanzare a produselor si serviciilor de asigurare", a spus Toncescu.

In acelasi timp, Constantin Nastase, director executiv UNSICAR, vede o stagnare la 35-36% a ponderii brokerilor in totalul industriei de asigurari.

“Ponderea primelor intermediate de brokeri din totalul subscrierilor pe piata este de 36%, procentaj mai mare cu circa 4% fata de 2008. Un procentaj de 95% din primele intermediate de brokeri provine din asigurari generale si 5% din asigurari de viata”, a explicat Andriescu, declarand ca spera la o crestere a ponderii intermedierii de pana la 38-39%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri