2 / 5

Romtelecom va fi listata pana in iulie 2012. Ce au mai hotarat MCSI si OTE pentru companie

- Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania va fi listata la bursa in 12 luni, iar pana la 1 septembrie va fi numit consultantul si casa de avocatura care va asista statul roman in acest proces, conform Mediafax.

"In urma negocierilor cu partea elena (grupul OTE, actionarul majoritar al Romtelecom n.r.) am stabilit un grafic clar si precis cu privire la listarea Romtelecom. Vom scoate pe bursa fie o parte, fie intreg pachetul de actiuni pe care statul roman il detine la Romtelecom sau din viitoarea entitate care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania, daca acest proces se va avea loc. OTE nu intentioneaza sa vanda nicio actiune in acest proces, cel putin la acest moment", a declarat Valerian Vreme, seful Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale

- La viitoarea sedinta a Consiliului de Administratie al Romtelecom se va stabili echipa care va pune in practica procesul de listare a operatorului pana in iulie 2012.

- Consultantul va fi o banca de investitii internationala, agreata de ambii actionari, care va realiza si o evaluare a Romtelecom si Cosmote Romania, alaturi de o casa de avocatura. Consultantul si casa de avocatura vor fi numiti pana la 1 septembrie.

- Membrilor Consiliului de Administratie li se va prezenta, lunar, lista contractelor incheiate de Romtelecom cu o valoare mai mare de 500.000 de euro.

- Consiliul de Administratie va fi informat asupra oricaror modificari care vor avea loc in structura organizatorica a operatorului.

- A fost diminuata cu un milion, la patru milioane de euro, nivelul maxim al unui contract care pot fi semnat, fara alte aprobari, de directorul general al companiei", a spus Vreme.

- Membrii managementului executiv al Romtelecom vor fi recrutati prin intermediul firmelor de de head hunting).

“Este cel mai mare succes al statului roman. Listarea Romtelecom va avea loc in maximum 12 luni”, a declarat pentru Wall-Street.ro, Marius Fecioru, secretar de stat in MCSI, despre negocierile cu conducerea grupului OTE.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri