3 / 7

Costin Valeriu Costea, 16 ani: Cred ca robotii ar putea salva Planeta

STUDII: elev in clasa a 10-a din cadrul Colegiului National “Mihai Viteazu”, Slobozia; PROIECT: Tricou care permite incarcarea dispozitivelor mobile

Costin Valeriu Costea este creatorul tricoului care permite reincarcarea dispozitivelor mobile, el propunandu-si sa gaseasca o alternativa ecologica in principal pentru utilizarea telefoanelor mobile. “Ideea tricoului care permite incarcarea telefoanelor mobile mi-a venit dupa ce am observat ca in lume se risipeste foarte multa energie de pomana. Eu mi-am propus sa educ in acest fel populatia prin crearea unei alternative care iti poate oferi ceva util la un pret decent”.

Tanarul povesteste ca incearca sa fie la curent cu toate noutatile din sfera lui de interes si spune ca viitorul in domeniu va tine de panourile solare transparente dezvoltate in prezent in Franta, care se vor putea aplica direct pe ecranul telefonului mobil similar unei folii de protectie.

Cat a costat realizarea unui astfel de tricou si in cat timp a fost gata? “Tricoul si panourile solare au costat 80 de lei, iar realizarea lui a durat in jur de 2 zile, cel mai mult timp luand documentarea pe internet”.

Ce facultate ti-ai propus sa urmezi? “Vreau sa merg la Politehnica in Bucuresti la specializarile Automatica-Robotica sau la telecomunicatii pentru a avea mai mult timp liber ca sa ma dedic pasiunii mele. Iau in calcul si posibilitatea de a lucra afara, dar din cate stiu pana in prezent Politehnica este foarte bine vazuta in strainatate. Daca ar fi sa plec din tara as alege Japonia unde mi-ar placea sa ma specializez in robotica sau energetica”.

Unde te vezi peste 10 ani? “In urmatorii 10 ani ma vad facand roboti tot in domeniul eficientizarii energiei. Sunt pasionat si cred in aceasta posiblitate a salvarii planetei. Inca din clasa intai mergeam la scoala si urmam cursuri de ecologie si pe parcurs ti se formeaza un stil. Ma vad lucrand in Japonia pentru companii mari specializate in acest domeniu in cercetare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri