“Totul pare sa fie croit impotriva intereselor investitorilor romani”
“Investitorii simt nevoia sa se perfectioneze pe bursa”
Bursa are nevoie de emitenti si investitori noi
Dumul de la “cumpar actiuni!” in Obor pana la un ring civilizat
4 / 5

Dumul de la “cumpar actiuni!” in Obor pana la un ring civilizat

Ionescu sustine ca piata de capital are nevoie de doua lucruri importante: educatie si imagine pozitiva, mai ales ca la noi nu exista o traditie bursiera.

Mai mult, el sustine ca in Romania, bursa a fost impusa intr-un fel, prin programul de privatizare in masa, efectele, pregatirea si implementarea sa.

“Eram doar un copil pe vremea aceea insa tin minte cum in piata, la Obor, oameni care nu inspirau deloc incredere strigau in gura mare : “cumpar actiuni!” De aici pana la un ring civilizat de tranzactionare este o distanta imensa pe care mi-e teama ca multi nu au inteles-o. Daca si acum in mintea oamenilor a ramas aceeasi idee, de smecherie si specula cu actiuni, situatia este grava”, sustine el.

De aceea, absenta educatiei in domeniu este cea mai mare problema a Bursei, pornind de la predarea economiei in licee si diferentele dintre noi si statele cu traditie bursiera, unde conceptele si chiar practica pe platforme virtuale incepe de la 13-14 ani.

“Mai avem un drum lung de parcurs. Este nevoie de un efort si de o sinergia diverselor parti implicate printre care sistemul educational, SSIFuri si brokeri, bursa ca institutie”, a mai declarat Ionescu.

El spera sa avem parte de o solutie fireasca, mai ales ca in situatii de criza doar cei rezistenti supravietuiesc, evolueaza si trec mai departe.

“Fiecare din partile implicate sunt nevoite sa caute si sa implementeze solutii: brokerii pentru aducerea de investitori, emitentii pentru transparenta si Bursa, pentru o re-inventare. Competitia pe o piata concurentiala va genera solutii si idei noi”, conchide reprezentantul Prognosis.ro.

Citeste toate articolele din campania "Investitor roman, caut bursa matura", proiect sustinut de Intercapital Invest.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri