Bursa nu are doar o problema, ci un cumul
Comunicarea intre institutii si investitori, o alta problema
“Suntem cu 20 de ani in urma”
Este piata Rasdaq reglementata?
Lipsa de profesionalism – o alta problema a pietei
2 / 6

Comunicarea intre institutii si investitori, o alta problema

O alta problema importanta este lipsa comunicarii dintre investitori si institutiile pietei

“Nici Bursa, nici Asociatia Brokerilor si nici CNVM nu au chemat niciodata un investitor la discutii. Cum poti sa iei decizii in favoarea investitorilor daca nu ii consulti? Ce preferam: o piata mare, deschisa si libera sau o piata mica si usor – controlabila?”, se intreaba Beze.

“Lipsa de comunicare cu investitorii E unul din lucrurile care impiedica maturizarea pietei, nu este principala si nici unica problema. In Romania nu s-a inteles ca suntem in UE, ca nu mai merg lucrurile asa cum ne-am obisnuit, asa ca noi trebuie sa punem presiune asupra institutiilor pietei de capital pentru a se tine cont si de doleantele investitorilor”, spune presedintele AIPC.

Un exemplu concret in acest sens sunt solicitarile pe care Asociatia le-a facut de la infiintare, si care, de cele mai multe ori, au avut finalizari concrete. Ofertele publice realizate in ultimele luni sunt rezultate ale presiunilor facute de AIPC la arbitrul pietei de capital.

In ce priveste implicarea statului, Beze spune ca cea mai mare greseala a fost facuta mai demult, cand a dat bursa gratis brokerilor, ca si acum ar fi dat drumurile constructorilor.

“Daca as primi millioane de euro degeaba, doar pentru ca am intermediat tranzactii in piata de capital, nu stiu daca buna sa functionare a bursei ar fi principala mea preocupare. Statul nu este actionar, pana acum brokerii aveau suficienti bani sa o duca bine. Abia anul acesta situatia a devenit mai grava”, spune Beze.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri