Bursa nu are doar o problema, ci un cumul
Comunicarea intre institutii si investitori, o alta problema
“Suntem cu 20 de ani in urma”
Este piata Rasdaq reglementata?
Lipsa de profesionalism – o alta problema a pietei
5 / 6

Lipsa de profesionalism – o alta problema a pietei

“Atata lipsa de profesionalism ca pe piata de capital nu exista nicaieri in Romania. Avem maxim 30 de brokeri buni. A fost o vreme in care s-au facut bani foarte usor din bursa, dar pe termen scurt cred ca aceasta criza va face curatenie. Nu ii voi canta prohodul, dar spun ca lucrurile trebuie schimbate si falimentul este, pentru unii, o solutie buna. Cine nu isi face bine treaba poate oricand sa faca altceva la care se pricepe mai bine”.

Dumitru Beze sustine ca problema Romaniei si a bursei este ca fiecare isi face treaba fara a respecta minimul de profesionalism necesar, pe principiul <<merge si asa>>, <<ne descurcam noi cumva>>”.

In acelasi timp, Beze spune ca Romania are un potential foarte mare si banii strainilor vor ajunge si la noi.

“Daca moare bursa, moare capitalismul si societatea de consum. Solutia este ca fiecare sa isi faca treaba serios. Cred in cresterea graduala, cui nu ii place se va autoelimina, asta e partea frumoasa a capitalismului”, a explicat presedintele AIPC.

El prefera sa nu faca estimari privind periada de timp in care bursa va deveni matura, dar se asteapta ca investitiile la bursa sa devina o activitate de masa si in Romania. “Totul depinde daca in perioada urmatoare vom reusi sa transparentizam piata, iar atunci cand un nou val de investitori straini vor veni in Romania, pentru ca pietele emergente vor fi din nou la moda, sa nu ii tratam la fel cum am facut-o pana acum cu investitorii seriosi.”

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital a fost infiintata in aprilie 2008, de catre Dumitru Beze, Ioan Cozma si Alin Cionga. Pe langa persoanele fizice pasionate de bursa, eforturile AIPC au fost corect intelese de mai multe fonduri de investitii romanesti si straine, care au devenit membre.. Dupa Adrian Rotaru, care acum este membru al consiliului director, Beze este al doilea presedinte al AIPC.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital are ca obiective reprezentarea si apararea intereselor membrilor sai, initierea si dezvoltarea unor actiuni si programe de sprijinire a investitorilor in vederea identificarii si diversificarii posibilitatilor acestora de a-si valorifica in cele mai bune conditii investitiile realizate pe piata de capital, asigurarea transparentei informatiilor legate de activitatile de investitii, imbunatatirea comunicarii dintre institutiile statului si investitori.

Beze a lucrat ca auditor la KPMG si Ernst&Young, bancher de investitii la Raiffeisen Investment Romania, fiind si primul angajat din Romania al companiei de consultanta Bearing Point.

Citeste toate articolele din campania "Investitor roman, caut bursa matura", proiect sustinut de Intercapital Invest.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri