4 / 5

Capricciosa – Intrebati de Nicoleta

Langa noi au stat niste italieni care erau in permanenta indignati, chiar scandalizati uneori, si care refuzau, aproape de fiecare data, felurile de mancare ce li se aduceau. Destul de surprins, m-am dus si am discutat cu ei, cu atat mai mult cu cat toti ceilalti din jurul meu pareau destul de multumiti. Mi-au explicat, bucurosi ca aveau cui se “plange”, ca, desi toate felurile de mancare din meniu erat traditionale italienesti, nimic nu semana cu ce ar fi trebuit sa fie. Asta nu insemna neaparat ca nu erau bune, ci ca erau cu totul altceva si, prin urmare, era aproape un sacrilegiu sa folosesti denumirile consacrate pentru ceva atat de diferit. Au mai fost nemultumiti si de serviciu, ca nu li s-au adus cutite de carne ci de antreuri si ca ramaneau tot timpul fara apa si fara vin in pahare. Am incercat sa le explic, desi era evident, ca intr-un astfel de restaurant ti se pun sticla de apa si carafa de vin pe masa, si iti torni singur, si ca alea raman acolo pana pleci, nu ti le pune nimeni intr-o frapiera sau pe o masa separata. De asemenea, daca ai nevoie de ceva e mai bine sa ceri. Nu au fost deloc convinsi, m-au privit destul de suspiciosi. Probabil ca au inteles ce voiam sa spun cand le-a venit nota de plata, pentru ca, daca ar fi fost totul asa cum voiau ei, ar fi trebuit sa bage mana mult mai adanc in buzunar. Noi am platit 230 lei pentru 4 persoane, cu antreuri, feluri principale, desert, vin si cafea, ceea ce mi se pare foarte bine pentru cat si cum am mancat.

La plecare, i-am facut o poza Nicoletei.

Adresa restaurant Capricciosa: Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 2

***
George Butunoiu este proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri