5 / 9

Herghelia Cai de Vis

Cai de Vis este o herghelie aparuta din pura pasiune, o afacere de suflet deschisa pentru pasionatii de echitatie din vara anului trecut.

“Ideea mi-a venit in timpul unei plimbari calare intr-o duminica de toamna, acum mai bine de trei ani, si reprezinta pentru mine o activitate facuta din pasiune pentru cai fara nici un gand de castig imediat”, isi aminteste Vlad Iftime.

A inceput lucrarile in anul 2006, a cumparat terenurile de la mostenitorii familiilor nobile care au trait in acele zone, Moruzi si C.A.Rosetti, si a inceput amenajarea cu toate facilitatile necesare unei herghelii moderne.

Inca de la inceput a fost fascinat de frumusetea zonei aflata la granita dintre judetele Suceava si Botosani, cu lunca Siretului, trei baraje de acumulare si aproximativ 20.000 hectare de padure, dar si de incarcatura emotionala a regiunii in care au trait patru familii de vita regala si in care pot fi gasite si astazi tot atatea conace, dintre care unul face parte din patrimoniul UNESCO.

Acum herghelia are un efectiv de paisprezece cai, toti facand parte din rasa Lipitan.
“Este o rasa deosebit de placuta la lucru si la aspect si am considerat ca se pliaza cel mai bine pentru domeniul nostru, dar suntem si intr-o negociere pentru a cumpara doi cai pursange arab, care trebuie sa recunosc ca reprezinta un mic capriciu de-al meu”, marturiseste Vlad Iftime.

La “Cai de Vis”, clientii pot alege intre cursuri complete de echitatie academica, dresaj, obstacole atat pentru incapatori, cat si pentru avansati. De asemenea, cei doritori de experiente inedite pot opta pentru turism ecvestru prin zonele din vecinatate unde pot vedea manastiri deosebite, lacuri, paduri, sau plimbari cu caleasca.

Printre serviciile suplimentare se numara si cazare, pescuit, vantoare, organizare de evenimente, produse ecologice din ferma proprie, tabere pentru copii si, de asemenea, pensiune pentru cai.
Pana in acest moment, investitia la herghelia Cai de Vis s-a ridicat la aproximativ 800.000 euro, dar dezvoltarea acestui complex nu se opreste aici.

“Vrem sa terminam constructia pentru partea de teren de antrenament acoperit, sa nu mai depindem de vreme si un teren de tenis de camp. De asemenea, ne-am propus consolidarea locului pe piata prin imbunatatirea serviciilor oferite si diversificarea lor, dar si participarea la competitiile nationale.

Cel mai scump exemplar al hergheliei are o valoare de 12.000 euro, iar restul lotului variaza intre 5.000-8.000 euro - cei maturi si 1.000-1.500 euro - cei mai mici de un an.

Tarif: 40 lei/o ora de echitatie


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri