3 / 5

Cele mai pretioase portelanuri

Pentru Ana Wagner portelanul reprezinta suportul pentru lucrarile sale de grafica si pictura, o tehnica care presupune arderea obiectelor in cuptoare la temperaturi de 850 de grade, astfel incat acestea sa fie folosite si culoarea sa reziste sute de ani, pe intreaga durata de viata a produsului.

Ea foloseste, de asemenea, tehnica decalcomaniei, care presupune imprimarea pe obiectele de decor a unor desene grafice realizate manual, astfel ca se pot crea si obiecte pe scara mai larga, mult mai accesibile din punctul de vedere al pretului.

Culorile si ustensilele, precum si o mare parte din portelanurile folosite, sunt importante, iar costul materialelor utilizate se reflecta intr-o pondere de 20-30 la suta in pretul final al produselor. Astfel, pretul este stabilit in functie de materialele folosite, modelul aplicat, cota artistului si povestea din spatele acelui obiect.

Pretul unui set cu ceainic si doua cani de ceai poate varia intre 500 si 1.000 de lei, iar cel mai scump produs existent acum in magazin este un set pentru servirea ceaiului, din “Colectia de dantele”, cu un pret de 1.200 lei.

Clientii obisnuiti ai magazinului sunt oameni care au avut acces la educatie in domeniul esteticului si al frumosului.

“In magazin ne trec pragul oameni de varste diferite si de diverse categorii sociale, insa cel mai des si cel mai mult cumpara femeile de peste patruzeci de ani. Este evident ca cei cu venituri mai mari cumpara mai mult, insa avem si clienti cu venituri medii care apreciaza aceste produse”, marturiseste Irina Wagner.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri