1 / 10

Cererea de sejururi pentru destinatii exotice se mentine in octombrie

In alegerea unei vacante decizia este influentata in principal de trei aspecte: cost, aglomeratie si clima. Este adevarat ca, odata cu racirea vremii, cererea dispare incet pentru sejururile europene de plaja, insa destinatiile exotice nu sunt influentate climatologic de toamna europeana.

“Acesta este motivul pentru care cererea de sejururi pentru destinatii de plaja extra-europeane se mentine in aproximativ aceleasi limite pe toata perioada anului”, declara Sorin Stoica(foto), CEO Eturia.

Mai mult decat atat, Sorin Vaduvoiu, directorul executive al agentiei de turism Perfect Tour, sustine ca cererea pentru astfel de vacante a crescut usor fata de anul trecut, in special pentru destinatiile unde se mai poate face plaja.

Tarifele avantajoase ale pachetelor si vremea favorabila sunt argumente in favoarea unui sejur in Cipru, Costa Brava sau Egipt”, completeaza Vaduvoiu.

De asemenea, reprezentantul Eturia spune ca perioada de varf pentru toate destinatiile turistice coincide cu perioada concediilor europene si nord-americane cand numarul solicitarilor de cazare sunt ridicate, iar aceasta atrage dupa sine tarife mai mari. In plus, calatoria cu avionul sufera aceleasi mariri de tarife in perioadele de varf ale sezonului cald.

“Astfel, octombrie - luna in care concediile de vara sunt incheiate - atrage turistii in cautare de tarife mai mici si plaje mai linistite”, adauga Stoica.

In plus, Maria Tomescu, director de marketing al agentiei de turism J`Info Tours, este de parere ca un avantaj pentru vacantele in lunile de toamna este vremea: "Zonele temperate devin racoroase si perfecte pentru plimbari lungi, iar zonele fierbinti devin suportabile".

Printre cele mai cautate destinatii in aceasta perioada se numara Phuket din Thailada, la Marea Andaman, Maldive si Maritius in Oceanul Indian, Rio de Janeiro cu plajele Copacabana si Ipanema, Buzios si Praia do Forte in Brazilia, la Oceanul Atlantic, Puerto Vallarta, in Mexic la Oceanul Pacific sau Fiji si Bora Bora din Hawaii, tot la Oceanului Pacific.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri