În weekendul 19-21 aprilie, la Hala Laminor a avut loc primul festival dedicat cafelei din România, în spatele său fiind o serie de întreprinzători, printre care și cel de numele căruia este legat brandul Origo Coffee.

Acesta, pe numele său Mihai Panfil, a explicat pentru wall-street.ro că ideea festivalului a venit prin faptul că în ultimii 5-7 ani a fost prezent alături de echipa sa la toate evenimentele de gen din Londra, Paris, Asia, America și a văzut astfel entuziasmul oamenilor și comunităților de a avea acest liant social pe nume cafea și a interacționa pe partea de gust.

Ne lipsea acest lucru în țară la noi, astfel că acum doi ani ne-am gândit că am vrea să facem un astfel de festival la noi și să-i dăm o amploare est-europeană, pentru că în Europa de est piața de cafea este efervescentă, calitatea este foarte bună și nu există un eveniment care să lege toți producătorii într-un singur loc și să creeze o comunitate între ei.

Mihai Panfil, fondator Coffeast

Acesta a mai explicat faptul că de la gând până la aplicare a durat aproape doi ani, iar acum două luni a fost semnat contractul cu Hala Laminor pentru acest eveniment, obținându-se în același timp și un răspuns foarte bun de la producători, de la branduri și de la artizani pentru a se face acest festival.

Mihai Panfil a explicat că în echipa Coffeast se mai află și o firmă de comunicare și una de branding, iar această primă ediție a costat undeva la 200.000 de euro.

Acesta adaugă însă faptul că este un festival de care publicul se bucură, deci merită investiția.

"Mihai Panfil este cel care a adus cafeaua de specialitate în România în 2013, când a adus Origo Coffee. La Coffeast am avut undeva la peste 150 de expozanți, atât din zona cafelei de specialitate, dar am mers și către cafeaua comercială. Este un festival gândit pe termen lung, vrem să fie un eveniment anual și să devină un landmark în zona regională", a adăugat și Cătălina Sârbu, Senior Consultant în echipa de comunicare a festivalului Coffeast, pentru wall-street.ro.

Cât despre expozanți, aceasta a mai adăugat faptul că la festival au fost prezente câteva prăjitorii din Cehia și Polonia, dar au fost și mai multe companii din zona de import de cafea verde care au venit tot din Polonia.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri