A fost anulat și singurul festival de muzică din Europa care se mai ținea în această vară

Odată cu pandemia de coronavirus marile festivaluri din Europa nu au mai avut loc, în SUA unele evenimente fiind anulate chiar din martie, precum Ultra Music Festival. În Europa însă, până de curând, un mare festival de muzică anunța că s-a reprogramat pentru luna august, într-o formulă și cu o capacitate restrânsă. Însă creșterea numărului cazurilor noi de COVID-19 a dus și la anularea acestui festival, ultimul care promitea să ofere iubitorilor de concerte distracție în această vară.

Exit Festival, festival de muzică ce are loc de 20 de ani în Novi Sad, Serbia și unul dintre cele mai mari astfel de evenimente, a fost anulat. Programat inițial pentru luna iulie, festivalul s-a amânat pentru august, chiar la cererea premierului sârb Ana Brnabic. Recent, organizatorii au anunțat că festivalul de muzică nu va mai avea loc în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit organizatorilor, la începutul primăverii, prim-ministrul sârb a cerut ca festivalul să nu se anuleze, ci să fiel amânat pentru jumătatea lunii august. În momentul respectiv numărul de cazuri noi de COVID-19 din Serbia era în ușoară scădere, iar experții din domeniul sănătății credeau că până în luna iunie nu vor mai fi cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Organizatorii au mutat festivalul de pe 9-12 iulie pe 13-16 august și au anunțat o variantă mult mai restrânsă a evenimentului. Adică în loc de o audiență de 55.000 de oameni pe zi estimau o reducere a capacității cu până la 90%. De asemenea, în loc de 40 de scene, câte are în mod normal festival, anunțau 20 de scene artistice și închiderea anumitor zone din Cetatea Petrovaradin, unde are loc Exit Festival de 20 de ani.

Citește și: Exit, festivalul de muzica din Serbia care s-a transformat dintr-o miscare de protest a tinerilor intr-o afacere de succes

Citeste si:
Cum s-a transformat Exit dintr-un protest intr-un festival de succes
Exit, festivalul de muzica...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

De la finalul primăverii, când organizatorii au anunțat noua ediție a festivalului Exit - care, culmea, era una aniversară, de 20 de ani - Serbia a fost redeschisă treptat și mai multe restricții au fost ridicate. În ultimele săptămâni însă, s-au înregistrat cazuri noi de COVID-19 în creștere în anumite zone din Serbia, care ulterior a intrat sub incidența restricțiilor.

Organizatorii s-au văzut astfel nevoiți să capituleze în fața pandemiei și să anuleze complet ediția din acest an a Exit Festival. „Am urmărit îndeaproape situația actuală a pandemiei, ținând cont întotdeauna de siguranța și sănătatea tuturor vizitatorilor, artiștilor și membrilor echipei. Acesta este motivul pentru care s-a decis mai întâi reducerea drastică a capacității festivalului pentru a vă asigura că totul va fi cât mai sigur. Din păcate, situația de sănătate din Serbia nu s-a îmbunătățit între timp și având în vedere că sănătatea și siguranța voastră vin mai presus, ediția aniversară de 20 de ani a festivalului EXIT nu va avea loc în perioada 13-16 august a acestui an la Cetatea Petrovaradin”, transmit organizatorii.

Industria festivalurilor este în pericol de colaps din cauza pandemiei de coronavirus. Deși majoritatea organizatorilor fac eforturi pentru a reprograma edițiile 2020 pentru anul viitor, rămâne întrebarea în ce măsură se vor putea organiza evenimente precum festivalurile de muzică - ce au audiențe uriașe, de zeci de mii de oameni zilnic - chiar și în 2022.

Vezi și: Untold, Neversea și celelalte mari festivaluri, anulate. Ce se întâmplă cu biletele și ce urmează pentru industria festivalieră

Citeste si:
Untold 2020: Primii artiști confirmați - The Pussycat Dolls, Iggy...
Untold 2020: Primii artiști...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri