1 / 6

SIF –urile - In topul lichiditatii inca de la lansare

SIF-urile au fost intotdeauna cele mai tranzactionate actiuni la BVB, iar cei sase ani de crestere aproape continua intre 2001 si 2007 au reprezentat pentru micii investitori un fel de garantie pentru evolutiile viitoare.

“Practic, majoritatea investitorilor nu a prins decat perioada de crestere aproape continua si a ramas cu impresia ca singura directie in care SIF-urile si piata pe ansamblu pot sa mearga este in sus. Aici apare si fenomenul de invatare si comoditatea investitorului. In toti anii de crestere au existat mereu companii care au depasit ca performante SIF-urile, dar acestea din urma au avut mereu performante remarcabile. De aceea, pentru un investitor care nu avea timp sa studieze emitentii era usor sa cumpere SIF-uri care aduceau un randament mai mult decat multumitor”, a explicat, pentru Wall-Street, Florin Irimin, broker la Intercapital Invest.

Acesta a mai explicat ca SIF-urile au fost tot timpul mediatizate, aflandu-se mereu printre recomandarile analistilor. “De aceea, treptat, s-a creat un fenomen care in literatura finantelor comportamentale poarta denumirea de ''communal reinforcement" si care, din punctul meu de vedere, explica cel mai bine evolutia acestora in ultimii trei ani”, a mai spus acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri