6 / 7

Care sunt solutiile in viziunea recuperatorilor de creante?

Si recuperatorii de creante au in mare aceleasi sfaturi pentru clientii bancilor aflati in dificultate de plata. Astfel, Georg Kovacs a mentionat ca, acei clienti care au probleme in plata ratelor lunare sa incerce pe cat posibil sa nu contracteze alte linii de credit daca sursele de venit pentru urmatorul an nu sunt sigure.

“In cazul in care estimeaza ca nu vor reusi sa isi achite urmatoarele rate la banca, sa contacteze de urgenta un reprezentant al bancii si sa incerce sa negocieze un alt plan de rate, care sa fie adecvat situatiei si pe care sa il poata respecta”, a mai spus Kovacs.

El a mai spus ca majoritatea cazurilor de recuperare creante din portofoliul EOS KSI Romania provin din sectoarele bancar si telecom.
“Ar trebui sa isi evalueze corect si concret sansele de a face fata provocarii ratelor unui credit; dupa momentul initial de bucurie ocazionata de achizitia unui bun incep grijile, astfel incat este bine sa manifeste precautiune maxima si mai trebuie sa se orienteze catre banci flexibile care sa ofere conditii multiple de reesalonare, rescadentare si refinantare a creditelor”, a mai spus Urban Iulian.

Pentru anul 2009 Urban Iulian estimeaza o cifra de afaceri de circa 20 milioane de euro la nivelul intregului grup de firme specializat in colectarea debitelor - Urban si Asociatii. ”In mare parte cifra de afaceri va veni, in cazul nostru, din zona B2B si mai putin din zona B2C, adica datoriile persoanelor fizice catre banci”, a spus Urban Iulian.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri