1 / 4

Tranzactiile speculative impun disciplina si asumarea riscurilor

De la inceputul lui aprilie pana marti, indicii bursieri s-au apreciat in medie cu 28%, cel mai mare avans inregistrandu-l indicele societatilor de investitii financiare, BET-FI, de 38%.

Pentru a putea profita de aceste cresteri importante intr-o perioada de criza, specialistii consultati de Wall Street sustin ca trebuie respectata o disciplina investitionala foarte stricta in alegerea momentelor de vanzare si cumparare.

“Experienta ultimului an si jumatate ne-a aratat ca desi trendul pietei a ramas unul puternic descendent, acesta nu s-a manifestat liniar, ci au alternat perioadele de scaderi abrupte cu cele de reveniri, in care investitorii au putut marca profituri importante”, a declarat, pentru Wall Street, Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.

El subliniaza ca realizarea de tranzactii speculative profitabile, in contextul unor raliuri puternice pe termen scurt, impune respectarea unei discipline investitionale foarte stricte, care prevede stabilirea unor nivele de intrare si iesire precise si uneori chiar vanzarea in pierdere.

Fixarea unor nivele de stop loss este foarte importanta, limitarea pierderilor reprezentand un element esential in stabilirea unei strategii speculative.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri