3 / 4

Repere pentru o speculatie profitabila

Adrian Duna spune ca un investitor ar trebui sa urmareasca un emitent care prezinta baze cat mai solide fundamental si care sa inregistreze o apreciere mai buna decat media, desi pe timp de rally de multe ori toate companiile cresc. De asemenea, existenta unui dividend ar oferi un plus de stabilitatea in aceasta perioada.

Disciplina in alegerea momentelor de vanzare si cumparare este foarte importanta. “Cat timp dureaza rally-ul, orice cumparare pare sa fie mutarea corecta, dar daca nu se trece la vanzari si la marcarea profitului, iar sumele speculate se maresc, este posibil ca ultima incercare de speculatie sa se soldeze cu un numar considerabil de actiuni cumparat in maximul perioadei, iar pierderea sa fie o parte substantiala din profitului anterior”, subliniaza analistul financiar.

Un ultim sfat, din partea reprezentantului KD Capital, pentru a obtine o speculatie de succes este pastrarea luciditatii in urmarirea vestilor din piata, a indicatorilor macroeconomici si celelalte informatii ce influenteaza piata. Si nu in ultimul rand, un pic de noroc.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri