1 / 4

Ce elemente trebuie urmarite in aceasta perioada

Bursele emergente, printre care se afla si cea din Bucuresti, au beneficiat de pe urma entuziasmului de pe pietele mature, de perspectivele mai bune de evolutie economica pe termen mediu si lung, precum si de revenirea treptata a fluxurilor de capital din exterior.

Astfel, actiunile listate pe Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat in ultimul an cresteri importante, pe fondul scaderii aversiunii fata de risc a investitorilor. Aceasta evolutie si schimbare a perceptiei investitorilor au avut loc, desi economia romaneasca nu resimte o revigorare.

“Pe plan intern, piata de capital va continua sa fie dependenta in primul rand de evolutia pietelor internationale”, a declarat, pentru Wall-Street, Andrei Radulescu (foto), analist la Target Capital. Analistul se asteapta la corectii pe pietele internationale, evolutie care va fi asimilata si de catre Bursa de la Bucuresti.

Cel mai probabil, aceste scaderi puternice vor avea loc in luna mai, dupa interpretarea rezultatelor financiare din primul trimestru, dar si a plecarii unei mari parti dintre investitori in vacanta, conform zicalei “sell in May and go away”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri