1 / 4

BVB ataca Sibex? Care este scopul acestei miscari?

Potrivit unor informatii din piata, decizia Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de a extinde limita de variatie a titlurilor din componenta indicelui BET are un alt scop decat cel oficial.

Masura BVB vizeaza deblocarea tranzactionarii in cazul in care se inregistreaza unele situatii de blocare a tranzactionarii in cazul in care apar situatii de blocare a tranzactionarii unui simbol pe piata principala.

Potrivit conducerii BVB, aceasta decizie are ca scop crearea unui cadru de tranzactionare flexibil, care sa se adapteze dinamic la cerintele pietei, care sa fie aplicabil tuturor participantilor la piata.

Pe de alta parte, surse din piata spun ca aceasta miscare ataca indirect Bursa Monetara si de Marfuri de la Sibiu, in special segmentul de derivate, puternicul concurent al segmentului aferent bursei bucurestene.

“Daca BVB extinde limita de variatie a acestor actiuni, efectele asupra Bursei din Sibiu vor fi dezastruoase. Practic, este nevoie de cateva zile cu variatii mari, pentru ca jumatate din jucatorii de la Sibiu sa inregistreze pierderi importante, pe care nu le vor putea plati. Ar mai fi un pas pana la distrugerea efectiva a concurentului BVB”, a declarat un broker din piata.

In plus, costurile foarte mari de tranzactionare de la Sibex au dus la o scadere a lichiditatii in ultima perioada, lucru ce situeaza bursa sibiana pe un trend negativ, spun brokerii.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri