2 / 5

Top 5 Cresteri

Actiunile producatorului de piese auto Altur Slatina (ALT) au pierdut in 2008 peste 80% din valoare, insa in acest an ofera pietii o surpriza, cel mai mare randament dintre titlurile pietei BVB, de 158,28%.

“Cresterea actiunilor Altur a fost un efect al scaderilor mari din 2008. Actiunile au pierdut mult in anul trecut din cauza lipsei increderii in piata auto, dar datorita clarificarii informatiilor despre ofertele publice de preluare a dat actiunilor ocazia de a creste mai mult, pentru a se obtine o valoare mai mare a pretului din oferta de preluare”, explica Ciubotaru.

Printre performeri se afla si actiuni producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO), care au crescut de la inceputul anului cu 114,20%. In 2008, actiunile aveau un randament negativ de 86%.

Brokerul Tradeville afirma ca actiunile Biofarm devenise in 2008 doar o societate care evolua in acelasi sens cu SIF-urile. “Din acest an, investitorii si-au adus aminte ca societatea vinde si produse farmaceutice, si se afla pe un sector care rezista crizei, si impreuna cu comportament de crestere similar cu cel al SIF-urilor a oferit randamente foarte bune”, considera el.

Andreea Gheorghe crede ca atat in cazul Altur, cat si in cel al Biofarm, am asistat la o corectie pozitiva de pret, dupa scaderile cu mult sub valoare nominala din luna februarie.

“La un asemenea nivel si in conditiile euforiei de pe Bursa in perioada februarie – mai era normal sa vedem o apreciere puternica pe aceasta companie. Cred ca acesta este cazul mai multor companii de pe bursa, in special pe companiile de capitalizare medie si mica, intre cotatie minima si maxima pe Compa Sibiu (CMP) in anul 2009, de exemplu, exista o variatie de +372%”, mai afirma ea.

Top actiunilor in functie de cresteri
Societate Simbol Crestere
Altur Slatina ALT 158,28%
Zentiva SCD 132,39%
Compa Sibiu CMP 132,32%
Biofarm Bucuresti BIO 114,20%
Rompetrol Rafinare RRC 112,26%

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri