1 / 4

Farmache: Sper sa sustina listarea urgenta a Fondului

Ieri, Fondul Proprietatea a anuntat ca Ionut Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc si fost ministru de finante, este noul director general al Fondului Proprietatea, potrivit deciziilor luate de consiliul de supraveghere.

De asemenea, Mircea Ursache a parasit functia de presedinte al consiliului de supraveghere, la cererea sa, in aceasta pozitiei fiind numita Gratiela Iordache, deputat PDL.

Stere Farmache (foto jos), presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a explicat ca Ionut Popescu are o experienta vasta in piata de capital, si ca fost ministru de Finante si ca sustinator activ. Si Gratiela Iordache are cunostinte in domeniu, potrivit lui Farmache, ea fiind printre primii brokeri avizati de Bursa.

“Sper ca in activitatea lor la Fondul Proprietatea sa puna in practica aceste cunostinte si sa sustina listarea cat mai urgenta a fondului. Nu pot sa spun daca vom vedea acest lucru in 2010, este important ca cei doi si intreaga echipa sa se familiarizeze cu Fondul si sa grabeasca aceasta procedura, mai ales ca structura de conducere cunoaste si intelege foarte bine nevoile si mecanismele pietei de capital”, a declarat Farmache, pentru Wall-Street.

De asemenea, din conducerea FP au mai fost revocati Mihai Darie din postul de director economic, fiind inlocuit de Cristian Busu, iar Valeria Nistor va fi director juridic in locul Laurei Constantin. Restul membrilor din consiliu au ramas in functii.

Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, si un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a FP.

Obiectivele strategice asumate de directorat au urmarit eficientizarea activitatii si dezvoltarea institutionala, in vederea transferarii managementului catre administratorul de fond selectat si admiterii la tranzactionare la BVB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri