2 / 6

“Cu siguranta va fi atractiv pentru investitori”

Chiar daca prima bursa care s-a listat pe propria piata spot a fost Bursa din Sibiu (SBX), specialistii sunt de parere ca Bursa ca emitent va fi mai atractiva pentru investitori decat Sibex.

“Cu siguranta, emitentul BVB va fi mai tranzactionat decat este Sibex, deoarece structura actionariatului este mai diversificata”, sustine Enache. Conform ultimelor raportari, actionarii Bursei de Valori Bucuresti sunt 85 de persoane fizice si 245 de persoane juridice.

Panait este de parere ca investitori care fac plasamente in sectorul financiar vor alege si actiunile BVB, subliniind faptul ca aceste titluri ar putea fi chiar mai stabile decat bancile.

Dumitru Beze (foto), presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), considera ca pretul va fi un factor determinant din punctul de vedere al atractivitatii acestui emitent. “Listarea este un pas inainte pentru piata de capital, dar in sine nu este un eveniment care sa aduca mari schimbari”, afirma el.

Reprezentantul investitorilor considera ca actiunile nu vor ajunge in top 10 cele mai tranzactionate actiuni si ca, dupa listare, ar trebui modificata legislatia pentru a se exclude pragul de 5% de detinere in cadrul unui operator de piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri