3 / 5

Asteptarile BCR : Targeturi si cifre

Principalul scop este educatia pentru aceste produse – pentru brokeri si investitori. Astfel, pana la finalul acestui an, miza va fi pe educare. Insa targetul BCR pentru urmatorii 2-3 ani este sa ajunga la volume de 100 de milioane de euro, urmand exemplul Ungariei.

Oficialii BCR vor incerca sa educe publicul prin intermediul paginii web, prin traininguri interne si chiar seminarii prentru clienti si brokeri, din toamna.

BCR se asteapta ca aproximativ 10-15% din cei 50.000 de potentiali clienti cu active de peste 40.000 euro sa fie interesati de produsele sale structurate, a declarat directorul de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu (foto).

"Desi produsul poate fi accesat de oricine, principala noastra tinta o constituie clientii care au o valoare a activelor de peste 40.000 euro. In fapt, vorbim de aproximativ 50.000 de potentiali clienti, insa nu este suficient sa vorbim doar de faptul ca detin niste resurse care pot fi plasate, conteaza foarte mult si comportamentul investitional. Nu putem considera toti clientii ca fiind potentiali investitori pentru ca profilul poate fi destul de diferit. Astfel, din cei 50.000 potentiali, probabil ca 10-15% vor fi interesati de astfel de plasamente", a spus Sorin Mititelu.

El a adaugat ca, pe langa aceasta categorie, se asteapta ca si alti investitori sa gaseasca produsele structurate atractive.

"In plus, trebuie luat in calcul ca activi pe astfel de piete sunt si cei care au venituri peste medie, au o varsta de peste 30 de ani si au deja succes in cariera sau in afaceri. Plaja de clientela este ceva mai larga", a explicat directorul responsabil de dezvoltarea produselor de retail din cadrul BCR.

Valerian Ionescu sustine ca desi acestea par sofisticate, sunt de fapt simple si usor de inteles si se asteapta ca ele sa fie mai usor intelese decat derivatele, in momentul lansartii loc.

In portofoliul investitional din Europa, certificatele structurae au o pondere importanta, ajungand si la peste 50% (mai ales in tarile germane).

“Au mai multe caracteristici care le fac atractive: investitorii beneficiaza de ambele trenduri ale pietei, sunt variate, acopera toata paleta de profiluri de risc si au la baza active foarte lichide si transparente, investitorii avand informatii disponibile la orice moment”, a explicat Ionescu.

In prima sedinta de tranzactionare a certificatelor, investitorii au mers spre certificatele index pe petrol (EBWTI), aur (EBGLD) si pe indicele DAX (EBDAX). De asemenea, au fost cautate si certificatele turbo long (EBDAXTL) si short (EBDAXTS) pe indicele DAX si cele short pe aur (EBGLDTS)


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri