3 / 4

Primele obiective: Vizibilitate externa, furnizor de lichiditate si finantare

"Doresc ca prin activitatea pe care o voi desfasura sa pot contribui la dezvoltarea Bursei, astfel incat sa ajungem sa ne comparam cu bursele mari regionale, iar pe plan intern sa fim un bun furnizor de lichiditate pe de o parte pentru companii, iar pe de alta parte pentru investitori, si nu in ultima instanta sa ne indeplinim rolul de finantare a economiei prin mobilizarea capitalurilor pe termen mediu si lung. In final, doresc sa multumesc celor care m-au sustinut pentru aceasta pozitie si pentru increderea acordata", a declarat Valentin Ionescu.

Valentin Ionescu, 38 ani, a carui cariera profesionala este legata de 15 ani de BVB, aduce experienta acumulata pe bursele din Praga si Viena, dobandita in cadrul unor cunoscute institutii financiare, din domeniul bancilor de investitii si al societatilor de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s. Praga.

In vara acestui an, Ionescu a inceput o colaborare cu Erste Group, pe zona de retail a departamantului de piete financiare din BCR. In prima parte a acestui an, Valentin Ionescu a candidat pentru un loc in Consiliul Bursei de Valori Bucuresti.

Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de ASE Bucuresti cu masterat in „Dezvoltarea economica a companiei”.

De asemenea, are studii in specializarea „Finante Administrare de Portofoliu” prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in „Management Bancar” eliberata de CODECS Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri