1 / 4

Presiunea la vanzare pe FP nu este o surpriza

Lichiditatea pe Fondul Proprietatea a scazut constant fata de prima sedinta de tranzactionare. Daca marti, 25 ianuarie, s-au tranzactionat 333,21 milioane de titluri, miercuri volumul a fost de 200 milioane de titluri, iar ieri s-au rulat 165 milioane de titluri.

De asemenea, cotatia s-a apreciat doar pe 25 ianuarie, cand a castigat aproape 8%. In urmatoarele doua zile, FP a pierdut 1,64%, respectiv 1,56%, in sedinta de ieri. Este tendinta de scadere o surpriza?

„Sunt multi investitori care au cumparat in 2010 la un pret mai mic si acum au vandut. De asemenea, cred ca o parte dintre cei care au fost despagubiti cu actiuni FP au preferat sa mai vanda la preturi mai bune decat acum cateva luni. Astfel, presiunea la vanzare nu este surprinzatoare si cred ca va mai continua”, a declarat Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.

Totusi, exista o sustinere puternica la cumparare. Brokerul explica cum suportul la cumparare vine pe anumite nivele de pret rotund. De exemplu, in sedinta de ieri, la pragul de 0,63 lei, cumpararea a fost alimentata cu cantitati mari de actiuni.

Lichiditatea totala din sedinta de joi a fost de 128 milioane lei (30,2 milioane euro). Majoritatea tranzactiilor au fost facute pe piata de actiuni – 127 milioane lei, unde Fondul Proprietatea avut o pondere importanta, de circa 85%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri