1 / 6

Warren Buffett

"Daca as putea sa cumpar cateva sute de case si as avea posibilitatea sa le administrez, le-as lua imediat", declara intr-un interviu in urma cu cateva luni omul de afaceri american Warren Buffett, sustinand o idee pe care a facut-o publica inca de la inceputul anului: este o perioada buna pentru a cumpara case in SUA.

In aceasta toamna, Buffett a facut si o miscare importanta in ceea ce priveste businessul sau din imobiliare. A intrat intr-un parteneriat cu Brookfield Asset Management, care opereaza brandurile Prudential Real Estate si Real Livinng Real Estate. Prin achizitia unei participatii in aceasta companie, Buffett isi creste cu peste 100% afacerea de brokeraj imobiliar. Noua companie are, ca urmare a partenriatului, afaceri de 72 mld. dolari, in 2011. Noua companie se va numi Berkshire Hathaway HomeServices si va fi o mega franciza de real estate. Franciza va functiona incepand cu a doua parte a anului viitor.

Buffet a mai depus in acest an si o oferta pentru portofoliul de credite ipotecare ale Residential Capital LLC.

Buffett a construit in mai mult de patru decenii grupul Berkshire Hathaway, extins si dezvoltat treptat, prin absorbirea altor companii, intr-unul dintre cele mai mari, profitabile si influente conglomerate financiare si industriale din SUA.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri