NEXO Group va investi 10 milioane euro într-un complex de vile în Pipera, pentru care a primit autorizația de construire și în care va contrui vile care vor avea prețuri cuprinse între 440.000 și 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat remis redacției, prima fază a complexului NEXO Nature va cuprinde 14 vile inteligente, eficiente din punct de vedere energetic și va veni cu costuri reduce pentru încălzire și răcire.

Dezvoltat pe o suprafață de 5.000 mp în Pipera-Voluntari (Strada Matei Millo), cu ieșire la autostrada A3 și aproape de București, complexul NEXO Nature va include vile ce vor avea integrate tehnologii ca pompe de căldură sol-apă, sisteme de răcire prin tavan, sisteme fotovoltaice, sisteme de ventilație centralizate și soluții de automatizare și control de la distanță de pe telefon.

“Prima fază a proiectului include 14 vile proiectate pentru a oferi eficiență energetică foarte ridicată, adică asigură reducerea de costuri la energie în orice anotimp la aproape zero. Vorbim de un complex de vile inteligente, care are în proximitate facilități moderne și servicii complementare pentru adulți și copii, printre care grădinițe, terenuri de tenis și de baschet, locuri de joacă și piste de alergat din tartan în jurul pădurii”, a explicat, într-un comunicat remis redacției, Sorin Lăpădatu, fondator și CEO NEXO Group.

Potrivit acestui vilele vor avea suprafețe utile de până la 380 mp și vor fi construite pe 1 sau 2 etaje, cu 6 încăperi de locuit, 4 băi, un living cu o înălțime de 6 m, terasă la etajul 1, o curte cu spațiu verde de până la 220 mp și o piscină proprie care poate fi încălzită pe timp rece.

Fondatorul NEXO Group a precizat că prețiul unei astfel de vile este între 440.000 euro și 1 milion de euro.

Vilele vor fi dotate cu pompe de căldură sol-apă, sisteme care vor fi tot mai prezente în proiectele de construcție a caselor în România datorită avantajelor multiple, printre care costuri reduse pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră, eliminarea dependenței de gaze naturale și reducerea amprentei de carbon, dar și posibilitatea de a genera electricitatea necesară printr-un sistem fotovoltaic integrat, oferind independență energetică.

Casele NEXO Nature din Pipera-Voluntari vor fi dotate cu sisteme de ventilație centralizat, cu recuperare de căldură și vor beneficia de energie electrică proprie printr-un sistem fotovoltaic integrat, ceea ce scade dependența energetică față de furnizori. Totodată, fiecare vilă va avea propria stație de încărcare a mașinilor și a altor vehicule electrice, prin energia produsă de panourile solare.

Mai mult, sistemele de climatizare și iluminare vor putea fi controlate de la distanță, de pe telefon, printr-o soluție de automatizare. Aceasta permite gestionarea facilă a iluminatului, jaluzelelor, climatizării, ventilației, personalizarea setărilor pentru un confort maxim și eficiență energetică.

Sursa foto: NEXO Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri