1 / 7

Birourile din City Mall

Omul de afaceri Ioannis Papalekas a inceput deja lucrarile pentru transformarea mallului City Mall din Capitala in spatii de birouri, o idee “aruncata” in piata inca de acum cativa ani de fostul proprietar. Birourile City Mall ar avea ca tinta companiile care vor un back-office.

Zona de sud, unde este amplasat City Mall nu este una de birouri, cel mai important proiect (al carui proces de inchiriere a mers destul de greoi) este Sun Offices, de langa mallul Sun Plaza. Zona City Mall este insa una cu o infrastructura buna si usor accesubila, cladirea fiind amplasata langa statia de metrou Eroii Revolutiei.

Consultantul Andrei Popovici arata, la o conferinta recenta, ca in prezent doar 10% din suprafata Bucurestiului concentreza 90% din suprafata de birouri, iar centrul orasului este dezvoltat aproape de nivelul maxim, concentrand 30% din oferta. Situatia actuala arata ca sunt multe zone, unele cu infrastructura buna si care permit un bun flux al drumului angajatilor pana la birou, inca neacoperite, multe cu o marja de cost pe teren mult mai mica decat in zonele de birouri deja consacrate, insa ce anume asigura faptul ca aceste zone vor putea contribui la succesul si nu la insuccesul proiectelor viitoare? In mod evident, spatiu pentru un nou pol de birouri exista, dar cum analizam situatia astfel incat sa fie atractiv pentru chiriasi?

Dezvoltarea in cartiere inca neexplorate poate fi o solutie care sa permita o investitie mai mica. Suprafata bucurestiului inca neaglomerata de birouri e mare, insa nu toate zonele pot fi atractive. Trebuie sa poti imbina accesibilitate, infrastructura, tinand cont de traseul "gulerelor albe" spre birou. Spre exemplu, cartierele Drumul Taberei sau Obor din Bucuresti au o mare concentrare de „gulere albe”, insa o dezvoltare de succes ar putea avea loc aici doar in conditiile unei infrastructuri bune. Un imbold dat investitiilor in aceste zone ar putea fi metroul din Drumul Taberei, spune Popovici. Ca timp parcurs pana la birou, doar trei cartiere se plaseaza sub 30 minute, Unirea, Romana si Grivita, in timp ce cartierele Cotroceni, Rahova, Titan si Berceni urmeaza in top. Pipera, una din zonele cu stoc mare de birouri necesita cel mai mare timp de parcurs, intre 40 si 45 minute.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri