2 / 5

Costurile fortei de munca vs. calificarea bucurestenilor

Bucurestiul se situeaza pe locul al doilea in Europa in privinta costurilor pe care companiile le au cu forta de munca, fiind devansata doar de Varsovia anul acesta. In 2007, capitala Romaniei a ocupat prima pozitie dupa costurile fortei de munca.

“ Exista si un aspect mai putin favorabil - companiile multinationale nu apreaciaza foarte mult calificarea pe care angajatii bucuresteni o au: Bucurestiul ocupa locul 32, in timp ce Budapesta se situeaza pe 21, Praga pe 24 si Varsovia pe 25. De asemenea, ele sunt de parere ca nu stam atat de bine la capitolul limbi straine precum vecinii nostri din Budapesta, Varsovia sau Praga: Bucurestiul ocupa locul 28, Budapesta - 21, Varsovia - 20 si Praga - 21”, se arata in acelasi raport.

Un alt aspect mai butin imbucurator pentru bucuresteni este calitatea vietii angajatilor din Europa Centrala si de Est. Companiile chestionate au plasat bucurestenii pe ultimele locuri in clasament in functie de calitatea vietii acestora: Bucuresti – locul 31, Varsovia - locul 32, Budapesta – 30 si Praga - 29. Companiile considera ca angajatii din Barcelona (locul 1), Munchen (locul 2) si Stockolm (locul 3) au cea mai inalta calitate a vietii.

In ceea ce priveste gradul de poluare, in Bucuresti acesta a urcat de pe locul 32 pe locul 30, situandu-se inca printre cele mai poluate orase europene. In acelasi timp companiile considera Varsovia mai poluata decat capitala Romaniei, in timp ce in Praga si Budapesta putem respira un aer mai curat (locul 22 si locul 20). Cele mai putin poluate orase europene sunt considerate cele nordice: Oslo (pe primul loc), Stockolm (locul 2) si Helsinki (locul 3).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri